Columns

dinsdag 10 september 2019
Column Karin Laglas: Aan de slag!

Het is weer voorbij, die mooie zomer. En daarmee is ook de vakantieperiode weer achter de rug. Voor mij is vakantie, naast tijd om af te schakelen en weer op te laden, ook tijd voor reflectie. Wat gaat goed, wat kan beter? Ook onze regering heeft dat gedaan, zo bleek. Ze hebben nog eens goed gekeken en vastgesteld dat er geld in de schatkist zit. Nou niet echt in de schatkist, maar lenen levert tegenwoordig geld op, zoiets. In ieder geval kunnen we als land veilig een beetje geld gaan uitgeven.

Lees meer

woensdag 26 september 2018
Column Karin Laglas: Geen spijt

Het prachtige zomerweer, waar we weken achter elkaar van hebben kunnen genieten dit jaar, ligt achter ons. De herfst is in aantocht. Die heerlijke, eindeloos lange zomer nam me mee terug naar de zomers van mijn jeugd. Toen scheen – in mijn herinnering dan - altijd de zon. Zorgeloos genieten. Niemand dacht bij lekker warm weer: “Kijk: global warming!”.

Lees meer

woensdag 30 mei 2018
Column Karin Laglas: Knetterlinks

Het duurde even, maar nu is het er dan: het coalitieakkoord van het nieuwe gemeentebestuur van Amsterdam. De uitslag van de verkiezingen beloofde al een linkse toon. Op zich iets om opgetogen over te zijn, want links heeft altijd een groot gevoel voor het belang van betaalbare huisvesting voor huishoudens met een bescheiden inkomen. Precies waar wij voor staan.

Lees meer

woensdag 7 februari 2018
Column Karin Laglas: Hoog en laag

Steeds vaker worden mensen ingedeeld op basis van hun opleidingsniveau: laag of hoog. En dat schuurt. Waarom? Omdat het riekt naar het indelen van mensen in “beter” en “minder”. Alleen al door de woorden laag en hoog. Wat betekent dat eigenlijk hoogopgeleid? Is niet iedereen die naar beste kunnen zichzelf schoolt hoog opgeleid? Namelijk zo hoog als bij hem of haar past. Op heel verschillende manieren kun je een prima leven opbouwen en een prima maatschappelijke bijdrage leveren. We zijn allemaal anders, met onze eigen aanleg en talenten. En lang niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Opleiding is belangrijk. Maar het is bepaald niet het enige wat belangrijk is aan een mens.

Lees meer

vrijdag 15 december 2017
Column Karin Laglas: Alternatieve feiten

Politici in de Metropoolregio Amsterdam lopen zich al flink warm voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wonen is een van de centrale thema’s. Politici buitelen over elkaar heen om te laten weten hoe ernstig de situatie is en werpen zich op als dé verlosser. Soms leidt dat tot interessante taferelen.

Lees meer

dinsdag 10 oktober 2017
Column Karin Laglas: Eberhard, bedankt en vaarwel

En dan opeens is ‘ie er niet meer. We wisten dat hij ongeneeslijk ziek was. Maar als het nieuws komt dat hij is overleden, is dat toch nog onverwacht. Een schok. Iedereen in de stad voelt verdriet – ikzelf ook. Om onze burgemeester die er niet meer is. Maar vooral ook om de mens Eberhard van der Laan. Want hij was meer dan alleen politicus.

Lees meer

dinsdag 26 september 2017
Column Karin Laglas: Bouwen aan mooie stad begint met goede opdracht

Was het nou Gerrit of was het Truus die ons het Rietveld Schröder huis bezorgde? Gerrit was de ontwerper, dat staat vast. Maar Truus gaf Gerrit de opdracht om het te ontwerpen. Zij vertelde Gerrit hoe ze erin wilde wonen. Zij legde haar portemonnee op tafel om het te betalen. Zij amendeerde Gerrits ontwerp. Zij durfde het aan om de eigenaar te worden van een onorthodox huis. Kortom: Zonder Truus geen Rietveld Schröder huis.

Lees meer

donderdag 20 juli 2017
Column Karin Laglas: De Tour als bron van inspiratie

Het is zomer. Zomer is zon, zomer is zeilen, zomer is vakantie. En zomer is ook …. de Tour de France. Het fietscircus dat de eerste 3 weken van juli door Frankrijk trekt. Wat een heerlijk spektakel. Door het jaar heen zit ik zelden voor de televisie, maar die 3 weken in juli wel. Als het even kan volg ik de koers. Nee, niet omdat ik zelf een fanatieke fietser ben. Een half uurtje in de stad van A naar B vind ik al een behoorlijke rit. En ook niet omdat ik een sportfanaat ben. Ajax, Verstappen, Wimbledon; ik weet er amper genoeg van voor een kort praatje bij het koffieapparaat.

Lees meer

woensdag 28 juni 2017
Een betere Metropool: de zin en onzin van het woningtekort

Amsterdam is een buitengewoon aantrekkelijke stad. Er willen meer mensen wonen dan er woningen zijn, dat ontgaat inmiddels niemand meer. Hetzelfde geldt overigens voor Haarlem. Er gaat geen dag voorbij of je leest over het woningtekort. Soms zin, soms ook wel onzin. Zo was er kortgeleden de alarmerende kop “Gezinnen worden de stad uitgejaagd door tekort aan woningen”. Die pakken we even beet.

Lees meer

woensdag 12 april 2017

Het jaarverslagenseizoen is weer aangebroken. Nieuws! En dat kan zomaar de kop “Ymere steenrijk” opleveren, in vette letters boven een nieuwsbericht over ons jaarverslag 2016.

Lees meer

Newsalert:

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.

Volg ons ook via: