Columns

vrijdag 15 december 2017
Column Karin Laglas: Alternatieve feiten

Politici in de Metropoolregio Amsterdam lopen zich al flink warm voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wonen is een van de centrale thema’s. Politici buitelen over elkaar heen om te laten weten hoe ernstig de situatie is en werpen zich op als dé verlosser. Soms leidt dat tot interessante taferelen.

Lees meer

dinsdag 10 oktober 2017
Column Karin Laglas: Eberhard, bedankt en vaarwel

En dan opeens is ‘ie er niet meer. We wisten dat hij ongeneeslijk ziek was. Maar als het nieuws komt dat hij is overleden, is dat toch nog onverwacht. Een schok. Iedereen in de stad voelt verdriet – ikzelf ook. Om onze burgemeester die er niet meer is. Maar vooral ook om de mens Eberhard van der Laan. Want hij was meer dan alleen politicus.

Lees meer

dinsdag 26 september 2017
Column Karin Laglas: Bouwen aan mooie stad begint met goede opdracht

Was het nou Gerrit of was het Truus die ons het Rietveld Schröder huis bezorgde? Gerrit was de ontwerper, dat staat vast. Maar Truus gaf Gerrit de opdracht om het te ontwerpen. Zij vertelde Gerrit hoe ze erin wilde wonen. Zij legde haar portemonnee op tafel om het te betalen. Zij amendeerde Gerrits ontwerp. Zij durfde het aan om de eigenaar te worden van een onorthodox huis. Kortom: Zonder Truus geen Rietveld Schröder huis.

Lees meer

donderdag 20 juli 2017
Column Karin Laglas: De Tour als bron van inspiratie

Het is zomer. Zomer is zon, zomer is zeilen, zomer is vakantie. En zomer is ook …. de Tour de France. Het fietscircus dat de eerste 3 weken van juli door Frankrijk trekt. Wat een heerlijk spektakel. Door het jaar heen zit ik zelden voor de televisie, maar die 3 weken in juli wel. Als het even kan volg ik de koers. Nee, niet omdat ik zelf een fanatieke fietser ben. Een half uurtje in de stad van A naar B vind ik al een behoorlijke rit. En ook niet omdat ik een sportfanaat ben. Ajax, Verstappen, Wimbledon; ik weet er amper genoeg van voor een kort praatje bij het koffieapparaat.

Lees meer

woensdag 28 juni 2017
Een betere Metropool: de zin en onzin van het woningtekort

Amsterdam is een buitengewoon aantrekkelijke stad. Er willen meer mensen wonen dan er woningen zijn, dat ontgaat inmiddels niemand meer. Hetzelfde geldt overigens voor Haarlem. Er gaat geen dag voorbij of je leest over het woningtekort. Soms zin, soms ook wel onzin. Zo was er kortgeleden de alarmerende kop “Gezinnen worden de stad uitgejaagd door tekort aan woningen”. Die pakken we even beet.

Lees meer

woensdag 12 april 2017

Het jaarverslagenseizoen is weer aangebroken. Nieuws! En dat kan zomaar de kop “Ymere steenrijk” opleveren, in vette letters boven een nieuwsbericht over ons jaarverslag 2016.

Lees meer

Newsalert:

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.

Volg ons ook via: