Nieuws

Geen vorige
1 2 3 4 5
Volgende
dinsdag 13 maart 2018
Haarlemse ouderen vinden sneller passende woning door regeling ‘Ouder worden & prettig wonen’

HAARLEM - De gemeente Haarlem, Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere hebben een nieuwe gezamenlijke regeling: ‘Ouder worden & prettig wonen’. Deze regeling is speciaal ontwikkeld voor huurders van 65 jaar en ouder. Door deze regeling kunnen zij langer en comfortabeler zelfstandig wonen.

Lees meer

maandag 19 februari 2018
Ber Bosveld verlaat Ymere per 1 januari 2019

AMSTERDAM – Financieel bestuurder Ber Bosveld (63) vertrekt per 1 januari 2019 bij woningcorporatie Ymere. Het besluit is gebaseerd op persoonlijke overwegingen: de bestuurder -die ruim 18 jaar werkzaam is voor Ymere- wil meer tijd hebben voor zijn privéleven. Bosveld gaat de komende jaren zijn kennis en ervaring inzetten bij maatschappelijke organisaties als toezichthouder of adviseur.

Lees meer

maandag 12 februari 2018
Stadsherstel Amsterdam neemt monumentale Haarlemmerpoort over van woningcorporatie Ymere

AMSTERDAM – Stadsherstel Amsterdam neemt de monumentale Haarlemmerpoort over van woningcorporatie Ymere. Stadsherstel heeft veel ervaring met de restauratie en behoud van historische gebouwen. Beide partijen hebben een verkoopovereenkomst getekend. De Autoriteit Woningcorporaties moet nog toestemming geven voor de verkoop.

Lees meer

woensdag 7 februari 2018
Copekcabana en Ymere sluiten principeakkoord over beheer woonblokken Van der Pek

AMSTERDAM - Copekcabana en Ymere hebben een principeakkoord gesloten voor het beheer van twee huizenblokken in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. Het gaat om in totaal 30 sociale huurwoningen.

Lees meer

vrijdag 2 februari 2018
Ymere: “Groot onderhoud woningen Meerwijk flinke klus”

HAARLEM - De gebreken aan huurwoningen aan de Braillelaan, Erasmuslaan en M.L. Kinglaan in Haarlem die nog vóór het groot onderhoud kunnen worden aangepakt gaat Ymere oplossen. Wat de woningcorporatie gaat doen verschilt per woning. Ymere gaat bewoners daar individueel over informeren.

Lees meer

donderdag 1 februari 2018
Karin de Graaf nieuw lid raad van commissarissen Ymere

Karin de Graaf treedt per 1 februari 2018 toe tot de raad van commissarissen van Ymere. De nieuwe commissaris heeft veel ervaring op het gebied van vastgoed en volkshuisvesting. Op dit moment is zij eigenaar van Karin de Graaf Advies en Management BV. Een bureau voor advies en managementdiensten op het gebied van vastgoed en volkshuisvesting. De Graaf begon haar carrière in de gemeentelijke politiek. Eerst als gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor D66 in Den Haag en daarna in het Stadsgewest Haaglanden. Daar is haar liefde ontstaan voor de stadsvernieuwing, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. Daarna heeft De Graaf verschillende bestuurlijke en directiefuncties bekleed binnen zowel de profit als de non-profit sector bij onder andere Woningbeheer, Bouwinvest en het Wooninvesteringsfonds.

Lees meer

donderdag 25 januari 2018
Ymere heeft begrip voor onvrede bewoners Braillelaan

HAARLEM – Condensvorming, vocht, tocht, schimmel en hoge stookkosten. Bewoners van 216 sociale huurwoningen aan de Braillelaan, Erasmuslaan en Martin Luther Kinglaan in het Haarlemse Meerwijk willen dat woningcorporatie Ymere de klachten snel verhelpt. Een eerder geplande woningverbetering werd door de economische crisis uitgesteld. Ymere-regiomanager Gerrie Blok biedt excuses aan voor de vertraging. “We stellen het geduld van de bewoners op de proef.”

Lees meer

woensdag 24 januari 2018

WEESP – Woningcorporatie Ymere gaat in de wijk Hogewey in Weesp géén nieuwe hoge flat terugbouwen op het braak liggende terrein van de inmiddels gesloopte Kostverlorenflat. “We willen er graag drie verschillende woonblokjes met compacte sociale huurappartementen bouwen”, zegt regiomanager Chris Pettersson van Ymere. “De massale flat van 9 verdiepingen hoog komt niet meer terug.”

Lees meer

donderdag 18 januari 2018
Flink doorpakken in het Rozenprieel

HAARLEM – Woningcorporatie Ymere is sinds 2015 bezig met een grootse fysieke aanpak in het Haarlemse Rozenprieel. Onder andere de fundering van de woningen uit begin 20e eeuw wordt vervangen. De woningen zelf worden opgeknapt. Waar het niet anders kan wordt vervangende nieuwbouw toegepast. Ook in 2018 staat weer veel op stapel.

Lees meer

donderdag 18 januari 2018
Ymere wil woon- en zorgcentrum Nellestein overdragen aan Amsta

Woningcorporatie Ymere en de zorgorganisatie Amsta zijn met elkaar in gesprek over de koop van woon- en zorgcentrum Nellestein in Amsterdam Zuidoost. Insteek hierbij is dat er ook een samenhangend pakket komt aan zorg en voorzieningen voor de buurt. Ymere heeft vorig jaar 110 aanleunwoningen bij Nellestein in Lopikhof gerenoveerd.

Lees meer

woensdag 27 december 2017

ALMERE – Woningcorporatie Ymere mag de huurovereenkomst met La Coppelia’s Shop in de wijk Nobelhorst in Almere ontbinden. Dat heeft de kantonrechter in Almere bepaald. Volgens de rechtbank is de betalingsachterstand zo groot dat ontbinding van de huurovereenkomst is gerechtvaardigd.

Lees meer

donderdag 21 december 2017

ALMERE – Het is een gezellige drukte bij ontmoetingsruimte De WisseWasjes op Bosgouw 269. De kerstboom is verlicht, bezoekers gaan op de foto met de kerstman en er zijn lekkere hapjes. Wethouder Froukje de Jonge opent de ontmoetingsplek waar buurtbewoners iedere werkdag tussen 10:00 en 14:00 uur terecht kunnen voor een kopje koffie en een praatje terwijl de was draait.

Lees meer

dinsdag 19 december 2017

WEESP – Huurdersverenigingen WMM en de Vechtstroom, gemeente Weesp en Ymere hebben hun handtekeningen gezet onder prestatieafspraken voor 2018 en 2019. Hiermee bevestigen partijen dat ze verder willen samenwerken aan goede sociale huurwoningen en leefbaarheid in de wijken met veel sociaal bezit. Belangrijke onderwerpen voor deze prestatieafspraken zijn doorstroming, betaalbaarheid en verduurzaming van de sociale woningvoorraad.

Lees meer

dinsdag 19 december 2017
Het is weer fijn wonen in de Engelandlaan

HAARLEM - Negentig appartementen in de Engelandlaan in Schalkwijk zijn het afgelopen jaar opgeknapt door woningcorporatie Ymere. Dat was nodig. De flat, gebouwd in de jaren ‘70 van de vorige eeuw, was verouderd. De bewoners hadden last van vocht-, tocht- en schimmelproblemen in hun appartementen. Met de opknapbeurt gaan de woningen van energielabel G naar energielabel B. Dit biedt de bewoners kans om te besparen op hun woonlasten.

Lees meer

dinsdag 19 december 2017

AMSTERDAM - Woningcorporatie Ymere, Iederzon, BNG Bank en de gemeente Amsterdam ondertekenden een overeenkomst voor het verduurzamen van minimaal 8.500 huurwoningen met zonnepanelen en LED-verlichting. Het initiatief is goed nieuws voor de huurders van Ymere, die hierdoor besparen op hun energielasten.

Lees meer

woensdag 13 december 2017

HOOFDDORP - Fijn en comfortabel wonen, minder lang wachten op een sociale huurwoning en betaalbare huren. Dat staat voorop in de Prestatieafspraken 2018 die woningcorporatie Ymere, de Vereniging Huurders Haarlemmermeer (VHH) en de gemeente Haarlemmermeer hebben gemaakt.

Lees meer

maandag 11 december 2017
Woningcorporaties, gemeente Haarlem en huurdersorganisaties tekenen prestatieafspraken

HAARLEM - Woningcorporaties Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere, gemeente Haarlem en de drie huurdersorganisaties hebben donderdag 7 december de prestatieafspraken ondertekend. Deze afspraken gaan onder meer over het verkorten van de wachttijd, het realiseren van extra woningen voor kwetsbare bewoners en over meer gemengde en duurzame wijken.

Lees meer

donderdag 7 december 2017
Ymere wint renovatieprijs  voor herontwikkeling Van der Pekbuurt

Ymere heeft als opdrachtgever de Geurt Brinkgreve Bokaal gewonnen voor de meest geslaagde herontwikkeling in Amsterdam. De juryprijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijks prijzenfestival van de gemeente Amsterdam voor (nieuw-)bouw in Amsterdam.

Lees meer

maandag 4 december 2017

WEESP - Onlangs ondertekenden verschillende partijen, waaronder Ymere, de intentie om actief bij te dragen aan de energietransitie in Gooi en Vechtstreek. Bewoners, netbeheerders, waterschap, regiogemeenten, woningcorporaties en energiecoöperaties spraken af om de komende jaren samen te werken aan een energieneutrale regio.

Lees meer

dinsdag 28 november 2017
Ymere neemt afscheid Haarlemmerpoort

AMSTERDAM – Ymere neemt afscheid van de Haarlemmerpoort in het centrum van Amsterdam. De woningcorporatie zoekt voor het monumentale pand een nieuwe eigenaar. Ymere biedt de Haarlemmerpoort binnenkort te koop aan.

Lees meer

Geen vorige
1 2 3 4 5
Volgende

Newsalert:

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.

Volg ons ook via: