Nieuws

Geen vorige
1 2 3 van 8
Volgende
dinsdag 10 september 2019
Woonstichting Stek neemt sociale huurwoningen in Sassenheim en Hillegom van Ymere over

HOOFDDORP - Woningcorporatie Ymere verkoopt haar sociale huurwoningen in Hillegom en Sassenheim aan collega-corporatie Woonstichting Stek. In Sassenheim gaat het om het complex aan de Uiver met 32 woningen. In Hillegom gaat het om het complex aan het Wilhelminaplantsoen met 16 woningen. Voor huurders verandert er weinig.

Lees meer

dinsdag 3 september 2019
Open Monumentendag 2019: Plekken van plezier

In het weekend van 14 en 15 september vindt voor de 33e keer Open Monumentendag plaats. Door heel Nederland openen rijksmonumenten hun deuren voor nieuwsgierige bezoekers en er zijn allerlei activiteiten georganiseerd. Ymere doet dit jaar weer mee. Monumenten zijn belangrijke dragers in de buurt en leveren een bijdrage aan de kwaliteit van de woonomgeving. In Amsterdam is het Sieraad open voor publiek en in Haarlem kunt u aansluiten bij wandelingen langs de Heiligen huisjes. Komt u ook langs?

Lees meer

donderdag 27 juni 2019
Ymere verloot sociale huurwoningen in Haarlemmermeer

HOOFDDORP – Woningcorporatie Ymere gaat dit jaar een aantal sociale huurwoningen verloten in de gemeente Haarlemmermeer. Hiermee maken woningzoekenden extra kans om sneller een betaalbare huurwoning te vinden, ook als de inschrijfduur nog maar kort is.

Lees meer

dinsdag 25 juni 2019

Per 1 juli treedt Eric van Kaam terug als directeur Verhuur en Wonen en lid van de directieraad van Ymere. Hij wil een andere invulling geven aan zijn loopbaan. Van Kaam gaat binnen Ymere leidinggeven aan het verbeteren van de interactie met en digitale dienstverlening aan huurders en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Lees meer

donderdag 13 juni 2019
Ymere bouwt weer nieuwe serie sociale huurwoningen in Tudorpark

HOOFDDORP – Wethouder Jurgen Nobel gaf in een modderig Tudorpark vandaag het startsein voor de bouw van een nieuwe reeks sociale huurwoningen van woningcorporatie Ymere. Omdat de bouwplaats door de zware regenval was veranderd in een modderpoel, wees hij met een wijsvinger op een leeg stukje groen van een grote maquette in een modelwoning. “Kijk, daar worden ze gebouwd. Proost!”

Lees meer

dinsdag 21 mei 2019
Nieuw kleurenpalet voor Ymere-woningen in Vondelkwartier Haarlem

De Ymere-woningen in het Vondelkwartier in Haarlem staan er weer netjes bij. Het dak is vernieuwd, de gevels opgeknapt en de deuren en het houtwerk hebben nieuwe kleuren gekregen. Tegelijkertijd zijn de woningen door isolatie van dak, kruipruimte en ramen veel energiezuiniger geworden.

Lees meer

maandag 6 mei 2019
Start haalbaarheidsonderzoek naar toekomst Nellestein

AMSTERDAM - Ymere, Amsta en de gemeente Amsterdam hebben op 6 mei een intentieovereenkomst getekend over de toekomstige invulling van verzorgingshuis Nellestein, op Lopikhof 1 in Amsterdam Zuidoost.

Lees meer

maandag 29 april 2019
Ymere voert tempo nieuwbouw sociale huurwoningen op

AMSTERDAM – Ymere voert het nieuwbouw-tempo van sociale huurwoningen op. De ambitie is om de komende jaren circa 500 huurwoningen per jaar bij te bouwen. De woningcorporatie wil daarmee de beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen in de Metropoolregio Amsterdam vergroten. Dat staat in het jaarverslag 2018 van Ymere. De corporatie is actief in Almere, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer, Weesp en Gooise Meren.

Lees meer

donderdag 18 april 2019
Meer kansen voor startende woningzoekenden in Hoofddorp

HOOFDDORP – Blije gezichten bij de 60 huurders van nagelnieuwe sociale huurwoningen aan de Kaj Munkweg en Hoofdweg in Hoofddorp. Enkele weken geleden kregen ze de sleutel van hun nieuwe huis. Inmiddels zijn de muren geschilderd, de verhuisdozen uitgepakt en de verhuispeertjes vervangen door permanente verlichting. Alles bij elkaar volgens woningcorporatie Ymere genoeg redenen voor feestje.

Lees meer

donderdag 11 april 2019
Ymere bouwt 330 sociale huurappartementen binnen de ring Amsterdam

AMSTERDAM – Wie op zoek is naar een leuk én betaalbaar huurappartement binnen de ring in Amsterdam kan niet om het nieuwbouwproject De Eenhoorn van Ymere heen. De woningcorporatie bouwt in Watergraafsmeer 330 nieuwe sociale huurappartementen. Gisteren startte de bouw. Directeur portefeuillevernieuwing Viviane Regout onthulde samen met Ivar Manuel van Stadsdeel Oost, de naam van de centrale autovrije ‘speelstraat’: Mária Telkesstraat. Ook wethouder Laurens Ivens (Wonen) was aanwezig. Volgend jaar na de zomer wordt de eerste woning opgeleverd.

Lees meer

maandag 8 april 2019
Beperkte huurverhoging voor veel huurders

Het is woningcorporatie Ymere, in nauwe samenwerking met huurdersorganisatie SHY, gelukt om voor veel huurders de huurverhoging dit jaar te beperken. Huurders met een relatief hoge huur ten opzichte van hun inkomen krijgen een huurverhoging van maximaal 0,3 procent.

Lees meer

woensdag 3 april 2019
Huurders akkoord met plannen Ymere  woningverbetering Leeghwaterkwartier

HOOFDDORP - Het overgrote deel van de huurders is akkoord met een groot verbeteringstraject van de 76 oudere, sociale huurwoningen in de wijk Leeghwaterkwartier in Hoofddorp. Bij een peiling eerder deze week heeft 78 procent van de huurders ‘ja’ gezegd tegen de plannen. Dat betekent dat de woningen van boven tot onder kunnen worden aangepakt. Nadruk ligt daarbij op het vergroten van het wooncomfort, isolatie en ventilatie.

Lees meer

woensdag 3 april 2019
Verlenging KWH-label voor Ymere

AMSTERDAM – Woningcorporatie Ymere heeft ook in 2018 een goede waardering gekregen van huurders voor haar dienstverlening. Huurders zijn zo tevreden dat het onafhankelijke Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) Ymere het KWH-label toekent en verlengt tot 2021.

Lees meer

dinsdag 19 maart 2019

HOOFDDORP – In het Leeghwaterkwartier in Hoofddorp is woningcorporatie Ymere druk bezig met het voorbereiden van een groot verbeteringsproject van 76 oudere, sociale huurwoningen. Nadruk ligt daarbij op het vergroten van het wooncomfort, isolatie en ventilatie. Per woning wordt bekeken of er ook onderhoud nodig is aan badkamer, keuken of toiletruimte. Ymere praat vanavond weer met de bewonerscommissie over de plannen in de wijk.

Lees meer

dinsdag 19 maart 2019
Gala Veldhoen nieuw lid Raad van Commissarissen

Gala Veldhoen (48) is sinds deze maand toegetreden tot de Raad van Commissarissen (RvC) van Ymere. In het dagelijks leven is ze rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht.

Lees meer

vrijdag 8 maart 2019

AMSTERDAM – Het fraudeteam van woningcorporatie Ymere heeft een professioneel uitgevoerde vorm van woonfraude in de regio Amsterdam ontdekt. Woningzoekenden gebruiken louche ‘bemiddelaars’ en valse documenten om op illegale wijze een sociale huurwoning te bemachtigen via Woningnet. Zeven dossiers zijn inmiddels geïdentificeerd. Alle huizen worden teruggevorderd. Tientallen verdachte dossiers worden nog doorgelicht. Alle Amsterdamse woningcorporaties werken hier aan mee.

Lees meer

vrijdag 1 maart 2019
Bewoners vandaag op de bres voor Olympiabuurt

AMSTERDAM – Een aantal bewoners in de Olympiabuurt is ontstemd dat woningcorporatie Ymere circa 8 sociale huurwoningen per jaar in dit deel van Amsterdam-Zuid verkoopt. De bewoners, vrijwel allemaal huurders van Ymere, vrezen dat daardoor de buurt verandert. Ze gaan daarom vandaag de straat op en voeren actie.

Lees meer

vrijdag 15 februari 2019

Woningcorporaties ondertekenen vandaag een petitie van Urgenda waarin ze het kabinet vragen om de verhuurderheffing af te schaffen. Ze stellen voor deze belasting de komende twee jaar te besteden aan het duurzaam maken van hun woningen. Goed idee! Of toch niet?

Lees meer

vrijdag 8 februari 2019
Ymere kiest bouwbedrijf HSB als extra co-maker

AMSTERDAM - Woningcorporatie Ymere heeft bouwbedrijf HSB geselecteerd als nieuwe co-maker. Het bouwbedrijf uit Volendam gaat, samen met de bestaande co-makers, de komende vijf jaar een groot aantal woningen bouwen, renoveren en verduurzamen. HSB bleek na een openbare aanbesteding de beste kandidaat. Daarnaast werd vanwege grote tevredenheid de samenwerking met Dura Vermeer, Thunnissen en Coen Hagendoorn met vijf jaar verlengd.

Lees meer

dinsdag 5 februari 2019
Duwtje in rug bij vinden sociale huurwoning voor bewoners Estafette

HOOFDDORP - Bewoners van het wooncomplex Estafette in Hoofddorp krijgen extra hulp bij het vinden van een sociale huurwoning in de gemeente Haarlemmermeer. Ze kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de zogenoemde ruggensteunregeling die is vastgesteld door de gemeente. Door het toekennen van tien jaar extra inschrijfduur vergroot dat hun slaagkans bij het vinden van een betaalbaar huurhuis. In de Estafette wonen gescheiden eenoudergezinnen die anders dakloos zouden zijn.

Lees meer

Geen vorige
1 2 3 van 8
Volgende

Newsalert:

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.

Volg ons ook via: