Nieuws

Geen vorige
1 2 3 4
Volgende
woensdag 27 december 2017

ALMERE – Woningcorporatie Ymere mag de huurovereenkomst met La Coppelia’s Shop in de wijk Nobelhorst in Almere ontbinden. Dat heeft de kantonrechter in Almere bepaald. Volgens de rechtbank is de betalingsachterstand zo groot dat ontbinding van de huurovereenkomst is gerechtvaardigd.

Lees meer

donderdag 21 december 2017

ALMERE – Het is een gezellige drukte bij ontmoetingsruimte De WisseWasjes op Bosgouw 269. De kerstboom is verlicht, bezoekers gaan op de foto met de kerstman en er zijn lekkere hapjes. Wethouder Froukje de Jonge opent de ontmoetingsplek waar buurtbewoners iedere werkdag tussen 10:00 en 14:00 uur terecht kunnen voor een kopje koffie en een praatje terwijl de was draait.

Lees meer

dinsdag 19 december 2017

WEESP – Huurdersverenigingen WMM en de Vechtstroom, gemeente Weesp en Ymere hebben hun handtekeningen gezet onder prestatieafspraken voor 2018 en 2019. Hiermee bevestigen partijen dat ze verder willen samenwerken aan goede sociale huurwoningen en leefbaarheid in de wijken met veel sociaal bezit. Belangrijke onderwerpen voor deze prestatieafspraken zijn doorstroming, betaalbaarheid en verduurzaming van de sociale woningvoorraad.

Lees meer

dinsdag 19 december 2017
Het is weer fijn wonen in de Engelandlaan

HAARLEM - Negentig appartementen in de Engelandlaan in Schalkwijk zijn het afgelopen jaar opgeknapt door woningcorporatie Ymere. Dat was nodig. De flat, gebouwd in de jaren ‘70 van de vorige eeuw, was verouderd. De bewoners hadden last van vocht-, tocht- en schimmelproblemen in hun appartementen. Met de opknapbeurt gaan de woningen van energielabel G naar energielabel B. Dit biedt de bewoners kans om te besparen op hun woonlasten.

Lees meer

dinsdag 19 december 2017

AMSTERDAM - Woningcorporatie Ymere, Iederzon, BNG Bank en de gemeente Amsterdam ondertekenden een overeenkomst voor het verduurzamen van minimaal 8.500 huurwoningen met zonnepanelen en LED-verlichting. Het initiatief is goed nieuws voor de huurders van Ymere, die hierdoor besparen op hun energielasten.

Lees meer

woensdag 13 december 2017

HOOFDDORP - Fijn en comfortabel wonen, minder lang wachten op een sociale huurwoning en betaalbare huren. Dat staat voorop in de Prestatieafspraken 2018 die woningcorporatie Ymere, de Vereniging Huurders Haarlemmermeer (VHH) en de gemeente Haarlemmermeer hebben gemaakt.

Lees meer

maandag 11 december 2017
Woningcorporaties, gemeente Haarlem en huurdersorganisaties tekenen prestatieafspraken

HAARLEM - Woningcorporaties Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere, gemeente Haarlem en de drie huurdersorganisaties hebben donderdag 7 december de prestatieafspraken ondertekend. Deze afspraken gaan onder meer over het verkorten van de wachttijd, het realiseren van extra woningen voor kwetsbare bewoners en over meer gemengde en duurzame wijken.

Lees meer

donderdag 7 december 2017
Ymere wint renovatieprijs  voor herontwikkeling Van der Pekbuurt

Ymere heeft als opdrachtgever de Geurt Brinkgreve Bokaal gewonnen voor de meest geslaagde herontwikkeling in Amsterdam. De juryprijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijks prijzenfestival van de gemeente Amsterdam voor (nieuw-)bouw in Amsterdam.

Lees meer

maandag 4 december 2017

WEESP - Onlangs ondertekenden verschillende partijen, waaronder Ymere, de intentie om actief bij te dragen aan de energietransitie in Gooi en Vechtstreek. Bewoners, netbeheerders, waterschap, regiogemeenten, woningcorporaties en energiecoöperaties spraken af om de komende jaren samen te werken aan een energieneutrale regio.

Lees meer

dinsdag 28 november 2017
Ymere neemt afscheid Haarlemmerpoort

AMSTERDAM – Ymere neemt afscheid van de Haarlemmerpoort in het centrum van Amsterdam. De woningcorporatie zoekt voor het monumentale pand een nieuwe eigenaar. Ymere biedt de Haarlemmerpoort binnenkort te koop aan.

Lees meer

donderdag 23 november 2017
Mooie rapportcijfers Ymere in Aedes-benchmark

AMSTERDAM - Woningcorporatie Ymere heeft mooie rapportcijfers gekregen in de vandaag gepubliceerde benchmark van brancheorganisatie Aedes. Deze benchmark richt zich op het meten en vergelijken van onder andere tevredenheid van huurders over de dienstverlening en de bedrijfskosten van woningcorporaties.

Lees meer

vrijdag 17 november 2017
Hulp voor huurders Haarlemmermeer met een laag inkomen

HOOFDDORP – Circa 400 huurders van Ymere die langdurig een laag inkomen hebben en een in verhouding hoge huur, krijgen vanaf december een tijdelijke verlaging van de huur. Het gaat om een vermindering van gemiddeld 50 euro per maand. De woningcorporatie en gemeente Haarlemmermeer willen zo de betaalbaarheid van wonen in Haarlemmermeer vergroten.

Lees meer

woensdag 15 november 2017
Goedkeuring voor scheiden / splitsen plan Ymere

De Autoriteit woningcorporaties heeft Ymere definitief groen licht gegeven om haar plan voor de scheiding DAEB / niet-DAEB uit te voeren. In dit plan staat omschreven hoe Ymere haar DAEB-bezit (sociale huurwoningen) scheidt van haar niet-DAEB-bezit (vrije sector huurwoningen en commercieel vastgoed) en-activiteiten. Woningcorporaties zijn van de Nieuwe Woningwet verplicht om dit onderscheid in 2018 te maken.

Lees meer

maandag 13 november 2017
Koolmonoxide in woning Hoofddorp

HOOFDDORP – In één woning van Ymere in de wijk Bornholm in Hoofddorp is afgelopen weekeinde koolmonoxide vrijgekomen. De bewoner was op dat ogenblik niet thuis. De oorzaak houdt verband met onderhoudswerkzaamheden die aan de woning werden uitgevoerd. Er zijn direct maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Lees meer

dinsdag 7 november 2017
Ymere zet duizenden regenwormen in tegen wateroverlast

WEESP - Na iedere flinke regenbui is het raak: grote diepe plassen in de binnentuinen van een aantal flats in Weesp die maar langzaam verdwijnen. Lastig voor bewoners die hun buurt zien veranderen in een modderpoel. Oorzaak: een dikke ondoordringbare laag klei in de grond. Woningcorporatie Ymere gaat nu tienduizenden regenwormen loslaten om de grond weer luchtig te maken waardoor regenwater kan wegzakken.

Lees meer

maandag 30 oktober 2017

ALMERE - In Nobelhorst in Almere werd onlangs een bijzonder kunstwerk onthuld dat, net als de wijk, mede is gemaakt door de bewoners zelf. Samen met beeldend kunstenaar Sasja Scherjon gaven zij vorm aan het kunstwerk dat hun wooncomplex een gezicht en een naam geeft: ’t Nobelhuis.

Lees meer

donderdag 26 oktober 2017

HAARLEM - Dinsdag 21 november is het zover. Dan wordt voor de negende keer de Lieven de Key Penning uitgereikt. Dit is een Haarlemse stadsprijs voor architectuur, stedenbouw en monumenten. Het thema dit jaar is stedenbouw, openbare ruimte en groen. Tien Haarlemse projecten dingen mee naar de prijs. We zijn trots dat de tuin van het Proveniershof één van deze genomineerden is!

Lees meer

dinsdag 24 oktober 2017
Ymere beste leerbedrijf van Noord-Holland

AMSTERDAM – Woningcorporatie Ymere is uitgeroepen tot het beste mbo-leerbedrijf 2017 in Noord-Holland. Volgens de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is de praktische opleiding van studenten in de techniek- en bouwsector een schoolvoorbeeld voor de branche.

Lees meer

dinsdag 24 oktober 2017
Ymere en FSC Nederland werken samen aan duurzaamheid

AMSTERDAM - Woningcorporatie Ymere en FSC Nederland besloten onlangs tot een vernieuwing van het FSC-Convenant. Als partner van FSC Nederland onderschrijft Ymere hiermee dat toegepast hout aantoonbaar afkomstig dient te zijn van gecertificeerd bosbeheer. Ontbossing draagt immers fors bij aan klimaatverandering. Het nieuwe convenant gaat nog verder: naast gebruik krijgt ook hergebruik van hout als bouwmateriaal een belangrijke plaats in projecten van de corporatie.

Lees meer

donderdag 19 oktober 2017
“Het is echt tijd!” Start bouw Mientekade gevierd

HALFWEG - In 2005 besloot woningcorporatie Ymere dat de seniorenwoningen aan de Mientekade in Halfweg plaats zouden maken voor nieuwbouw. De woningen waren niet meer van deze tijd en aan vernieuwing toe. Toch heeft het tot 2017 geduurd voordat de sloop en nieuwbouw echt kon beginnen. Dat is een lange tijd. Reden te meer voor Ymere om met de terugkeerders, omwonenden, de gemeente en andere betrokkenen stil te staan bij de start bouw.

Lees meer

Geen vorige
1 2 3 4
Volgende

Newsalert:

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.

Volg ons ook via: