Nieuws

Geen vorige
1 2 3 van 7
Volgende
donderdag 13 december 2018
Ymere bouwt 40 nieuwe betaalbare appartementen in Almere Haven

ALMERE HAVEN – Woningcorporatie Ymere bouwt 40 nieuwe betaalbare sociale huurwoningen in de Wierden. De appartementen zijn extra geschikt voor senioren. Aan dit type woning is grote behoefte in deze wijk. Viviane Regout, directeur portefeuillevernieuwing van Ymere, en wethouder Loes Ypma (Wonen) gaven het officiële startsein voor de bouw. De woningen worden naar verwachting eind 2019 opgeleverd.

Lees meer

dinsdag 11 december 2018
Betere slaagkans voor woningzoekenden  betaalbaar huurhuis Haarlemmermeer

HOOFDDORP - Woningcorporatie Ymere, gemeente Haarlemmermeer en huurdersvereniging VHH vergroten de slaagkans bij het vinden van een betaalbare sociale huurwoning. Voortaan gaan van elke drie vrijgekomen huurwoningen er twee naar ‘gewone’ woningzoekenden. Het andere huis is bestemd voor iemand uit een bijzondere doelgroep.

Lees meer

vrijdag 7 december 2018
Ymere: 200 extra starterswoningen voor jongeren in Haarlem

HAARLEM – Het wordt voor jongeren in Haarlem een stuk makkelijker om een betaalbare sociale huurwoning te vinden. Woningcorporatie Ymere heeft ruim 200 studentenwoningen omgezet naar huurwoningen speciaal voor jongeren. Niet-studerende jongeren kunnen op deze woningen reageren. Ymere biedt deze starters een huurcontract aan voor maximaal vijf jaar.

Lees meer

vrijdag 9 november 2018
Oude seniorenwoningen Vijfhuizen gesloopt voor betaalbare nieuwbouw

VIJFHUIZEN – Woningcorporatie Ymere is gestart met de sloop van 20 oude seniorenwoningen aan de Groeneweg – Woudweg in Vijfhuizen. Op de plek worden 35 betaalbare en zeer duurzame sociale huurappartementen voor 1-2 persoons huishoudens gebouwd.

Lees meer

vrijdag 9 november 2018
Bewoners vieren oplevering woningen Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP – De 64 spiksplinternieuwe sociale huurwoningen en 40 koopwoningen in de buurt Nieuwe Kom, in het hart van Nieuw-Vennep, zijn af! Nadat eind september de bewoners van de eerste dertien sociale huurwoningen hun sleutels kregen, zijn nu ook de andere huurders aan de beurt. Een feestelijk moment, dat woningcorporatie Ymere graag samen met alle bewoners en betrokkenen viert.

Lees meer

donderdag 8 november 2018
Tijdelijke huurkorting voor alle bewoners Braillelaan in Haarlem

HAARLEM – Huurders van Ymere die wonen aan de Braillelaan, Erasmuslaan en Martin Luther Kinglaan krijgen een tijdelijke huurkorting. Dit heeft de woningcorporatie besloten na een uitspraak van de huurcommissie. De huurkorting gaat, met terugwerkende kracht, in per 1 februari 2018.

Lees meer

vrijdag 2 november 2018
Eerste woningen funderingsherstel in Weesp klaar

WEESP – Het ziet er ingrijpend uit. De vloeren op de begane grond van woningen in de Talmastraat zijn weg, je kijkt zo de diepte van de kruipruimte in. Vaklui zijn bezig met het herstellen en vervangen van de aangetaste houten funderingen van de circa 100 jaar oude woningen in de Talmastraat in Weesp. De operatie duurt ruim drie maanden per huizenblok. De eerste vier woningen worden volgende week opgeleverd. Met een zo goed als nieuwe fundering. We namen tijdens de klus een kijkje.

Lees meer

dinsdag 30 oktober 2018
Regenwormen verhelpen wateroverlast in Weesp

WEESP – De plassen en modderpoelen in de binnentuinen van de Ymere-flats in de Schildersbuurt in Weesp zijn verdwenen. Met dank aan de 184.000 regenwormen die afgelopen zomer zijn ingezet. Ymere-regiomanager Kim Ronner lachend: “Met succes! Ze hebben hun taak heel serieus genomen.”

Lees meer

dinsdag 16 oktober 2018
Medisch Centrum Halfweg krijgt sleutel van nieuw onderkomen

HALFWEG – De gebruikers van Medisch Centrum Halfweg kregen gisteren de sleutel van hun nieuwe praktijk uit handen van Viviane Regout, directeur portefeuillevernieuwing van Ymere en wethouder Raymond van Haeften. Een bijzonder moment, want ze hebben er lang op moeten wachten. Regout: “Het voelt echt goed om de sleutel te overhandigen aan de huisartsen- en fysiopraktijk. Ze verdienen een compliment voor hun geduld en doorzettingsvermogen!”

Lees meer

dinsdag 16 oktober 2018
Grote brandoefening seniorencomplex Almere

ALMERE – Brand in huis wil iedereen voorkomen. Je verkleint de risico’s op brand door veilig te koken, slim om te gaan met elektrische apparaten, rook- en brandmelders op te hangen en door veilig te klussen. Maar als er toch brand uitbreekt, wat dan? De bewoners van seniorencomplex De Witte Toren in Almere vroegen woningcorporatie Ymere om hulp. Samen met de brandweer in Almere maken ze er woensdag 17 oktober een grote brandoefening van. Met nepvuur, rook en een loeiend brandalarm.

Lees meer

maandag 15 oktober 2018
Bewoners Delftlaan-Zuid in Haarlem vieren afronding renovatie sociale huurwoningen met buurtfeest

HAARLEM - De renovatie van 120 sociale huur woningen is na bijna twee jaar afgerond. Een bijzonder moment dat de bewoners en woningcorporatie Ymere afgelopen zaterdag samen vierden.

Lees meer

woensdag 10 oktober 2018
Ymere beëindigt samenwerking met huurdersvereniging De Vechtstroom

WEESP – Woningcorporatie Ymere beëindigt de samenwerking met huurdersvereniging De Vechtstroom voor Weesp en Gooise Meren. Het besluit komt niet als verrassing. Ymere heeft al eerder aangegeven vanaf 2019 met één huurdersorganisatie te willen werken voor deze regio.

Lees meer

woensdag 10 oktober 2018

HOOFDDORP – Zijn de kinderen uitgevlogen? En is het huis eigenlijk te groot worden? Denk je aan verhuizen naar een kleine woning? Woningcorporatie Ymere en de gemeente Haarlemmermeer gaan huurders van een grote sociale huurwoning helpen om met voorrang te verhuizen naar een sociale huurwoning die beter bij hun levensfase past. Zonder gedoe, mét verhuishulp en behoud van de huidige huur.

Lees meer

maandag 1 oktober 2018
Bewoners Haarlemse Bisschop Callierstraat vieren afronding werkzaamheden woningen

HAARLEM - Afgelopen zaterdagmiddag. Het was gezellig in de gemeenschappelijk tuin van de 50 sociale huurwoningen in de Bisschop Callierstraat, Jos Cuyperstraat en Jan Stuytstraat. Onder het genot van vers gemaakte pizza vierden de bewoners, samen met woningcorporatie Ymere, de oplevering van hun opgeknapte woningen.

Lees meer

woensdag 26 september 2018
Woningcorporatie Ymere levert 69 sociale huurwoningen op in Houthaven

AMSTERDAM – In de Houthaven, op de plek waar vroeger boomstammen dreven uit Scandinavië voor de Amsterdamse houtindustrie, heeft woningcorporatie Ymere 69 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd. De huizen zijn vandaag feestelijk opgeleverd. Vanaf volgende week arriveren de eerste bewoners. De nieuwste sociale huurwoningen in Amsterdam staan op een zeer gewilde plek vanwege de ligging: tegenover de levendige Spaarndammerbuurt, de nabijheid van de binnenstad en de openheid van het IJ.

Lees meer

vrijdag 21 september 2018
Ymere gaat verder met haar nieuwbouwplannen in Vijfhuizen

VIJFHUIZEN – Ymere neemt het alternatieve ontwerp voor de nieuwbouw van 35 sociale huurwoningen aan de Groeneweg-Woudweg in Vijfhuizen niet over. Dat heeft Ymere-regiomanager Remco Pols vandaag aan een afvaardiging van de omwonenden en een vertegenwoordiger van de Dorpsraad laten weten.

Lees meer

dinsdag 18 september 2018
Hélène Pragt treedt toe tot statutaire directie woningcorporatie Ymere

AMSTERDAM – Hélène Pragt (51) wordt per 1 november benoemd tot lid van de statutaire directie van Ymere. Ze is daarmee de nieuwe financieel bestuurder van de woningcorporatie. Ze volgt Ber Bosveld op die ruim achttien jaar werkzaam was voor Ymere.

Lees meer

woensdag 12 september 2018
Bewoners dolgelukkig met sleutels van eerste nieuwe sociale huurwoningen in centrum Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP – Lachende gezichten en glimmende sleutels in de nieuwbouwwijk Nieuwe Kom in hartje Nieuw-Vennep. De bewoners van de eerste opgeleverde 13 nagelnieuwe sociale huurwoningen aan de Jonkheer van de Pollstraat van Ymere kregen vandaag de sleutel van hun nieuwe huis. “En nu naar binnen. Lekker klussen!”

Lees meer

donderdag 23 augustus 2018
Onderhoud Braillelaan eo: veel aandacht voor verhogen wooncomfort

HAARLEM – Woningcorporatie Ymere begint in september met groot onderhoud en verbeteren van 216 appartementen aan de Braillelaan, Martin Luther Kinglaan en Erasmuslaan in Haarlem. Naast het noodzakelijk onderhoud, worden de woningen geïsoleerd, de ventilatie verbeterd en is er veel aandacht voor het verhogen van het wooncomfort. Een ruime meerderheid van de bewoners is akkoord met de maatregelen.

Lees meer

dinsdag 7 augustus 2018
Ymere: meer kansen betaalbare huurwoning voor jongeren Almere

ALMERE - Voor jongeren in Almere wordt het een stuk makkelijker om een betaalbare sociale huurwoning te vinden. Woningcorporatie Ymere biedt vanaf nu tijdelijke huurcontracten aan voor maximaal vijf jaar. Op deze manier vinden jonge starters tot 23 jaar sneller een woning.

Lees meer

Geen vorige
1 2 3 van 7
Volgende

Newsalert:

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.

Volg ons ook via: