Verkopen is geen uitdaging

woensdag 22 maart 2017

“Verkopen is geen uitdaging. Het matchen van onze woningen wel”

Ymere hoefde in 2016 vijftien procent minder woningen te verkopen om haar verkoopdoelstelling te halen. Door de stijgende huizenprijzen verwachten we dit jaar met nog minder verkopen toe te kunnen.

“Verkopen is geen uitdaging. Het matchen van onze woningen wel”. Renske de Wit, manager Match en Markt bij Ymere, legt in een interview met het Corporatieportaal uit wat Ymere doet om de doorstroom in de sociale woningmarkt te bevorderen.

Want die doorstroom is hard nodig. Renske: “Als we bij wijze van spreken alle huurders uit hun woningen zouden halen en ze opnieuw zouden toewijzen, dan komen we prima uit.” Bewoners echter blijven vaak het liefste zitten waar ze zitten. De uitdaging is om de niet-passers in beweging te krijgen. Dit zijn mensen die naar hun gezinssituatie in een te grote of juist te kleine woning wonen of naar inkomen te duur of te goedkoop.

Tijdelijke contracten, woningruilweken en maatwerk zijn middelen om die doorstroom te realiseren. Net als verkoop. Door in wijken met (te) veel sociale huur betaalbare woningen te verkopen, bevorderen we in- en doorstroom naar het middensegment. Dit stelt ons anderzijds in staat op locaties met minder sociale voorraad huurwoningen toe te voegen én alle kosten en investeringen in de sociale huisvesting, zoals renovatie en nieuwbouw, en de verhuurdersheffing te dekken.

Het hele interview met Renske lezen? Je vindt hem hier: interview Renske de Wit, Corporatieportaal


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp