Experiment woningruilweken slaat aan

donderdag 23 maart 2017

Om beweging in de vastzittende sociale huurmarkt te bevorderen, organiseert Ymere samen met woningcorporatie Rochdale van 9 maart tot en met 3 mei 2017 de Woningruilweken in Amsteldorp. Het is een nieuw initiatief dat plaats vindt in samenwerking met de gemeente en de huurders van Amsteldorp. Het doel van het experiment is om meer zittende huurders te helpen aan een woning die (beter) bij ze past. Het is onderdeel van de strategie van Ymere om vraag en aanbod in de sociale huurmarkt beter met elkaar te matchen. Zodat zoveel mogelijk mensen met een bescheiden inkomen een passende woning vinden bij hun woonwensen, levensfase en inkomen. 

Twee weken na de start van de actie hebben 53 huurders aangegeven geïnteresseerd te zijn, waarvan 20 hebben aangegeven ook echt te willen ruilen. De actie toont hiermee in ieder geval aan dat woningruil huurders aanspreekt en dat ze bereid zijn hiervoor stappen te ondernemen. 

Uit eerder onderzoek door Kennisland in de wijk Amsteldorp blijkt dat bewoners best graag willen verhuizen naar een andere, meer geschikte woning, maar dat ze het nog belangrijker vinden om in de buurt te blijven. In de praktijk is het lastig om een geschikte woning in dezelfde buurt te vinden. De bewoners hebben eind vorig jaar aangegeven dat zij interesse hebben om hun woning te ruilen. De Woningruilweken zijn vervolgens opgezet om deze mogelijkheid meer bekendheid te geven en te faciliteren. 

Bewoners in Amsteldorp kunnen met elkaar van woning ruilen als er voor beide sprake is van een beter passende woning. Bijvoorbeeld van een boven- naar een benedenwoning of van een grotere naar een kleinere woning. De inzichten uit de woningruilweken bieden wellicht handvatten waar zowel de bewoners als Rochdale en Ymere van kunnen profiteren. 

De actie duurt tot en met 3 mei 2017. Tot die tijd zijn er nog meerdere initiatieven om geïnteresseerde bewoners met elkaar in contact te brengen. Zo wordt er op maandag 10 april een speeddate voor huurders georganiseerd. 

Meer informatie (gericht op huurders) staat op: www.woningruilweken.nl.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp