Delftlaan-Zuid: van gemengde gevoelens naar enthousiasme

vrijdag 24 maart 2017

HAARLEM - Het is druk in de huiskamer van de modelwoning aan de Delftlaan in Haarlem. Wethouder Joyce Langenacker krijgt samen met enkele raadsleden van Commissie Ontwikkeling een rondleiding door Delftlaan-Zuid. Delftlaan-Zuid kent namelijk een bijzonder verhaal. En bijzondere verhalen moet je delen.

Renovatie in plaats van nieuwbouw
De sociale huurwoningen uit 1958 worden op dit moment gerenoveerd. In eerste instantie zou er sloop/nieuwbouw plaatsvinden, maar om de betaalbaarheid van de woningen te kunnen blijven waarborgen koos Ymere in 2015 toch voor renovatie.

Gemengde gevoelens
De bewoners en de gemeente hadden hier gemengde gevoelens over. De werkzaamheden liepen vertraging op, en er kwamen geen nieuwe woningen. Door een goede communicatie en samenwerking veranderde de stemming. Fred van Oostveen, projectmanager Ymere: “We werkten samen naar een gezamenlijk doel. Een gemoderniseerd en prettig complex met betaalbare woningen.”

Neuzen dezelfde kant op
Ymeremedewerkers Fred van Oostveen en Susanne Back en André de Vos, voorzitter van de bewonerscommissie leiden de bezoekers rond in verschillende woningen. Ondertussen vertellen ze over de geschiedenis van Delftwijk en project Delftlaan-Zuid, over het proces en over de samenwerking. “Het was voor sommige bewoners best schrikken toen ze hoorden dat er geen nieuwbouw kwam”, vertelt André. “Gelukkig mochten we wel meedenken over bijvoorbeeld de indeling van de woningen. De bewonerscommissie heeft geprobeerd zoveel mogelijk wensen van de bewoners te vervullen. Niet alles is gelukt, maar ik ben tevreden met het resultaat. Hopelijk gaat de rest van de renovatie ook zo!” Procesmanager Susanne Back vult aan: “De goede samenwerking heeft echt het verschil gemaakt. Het is een ingrijpend project voor de bewoners. Daarom is het extra fijn dat we nu met onze neuzen dezelfde kant op staan en de bewoners oprecht blij zijn met hun gerenoveerde woning!”


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp