Woningbouw in centrum Nieuw-Vennep gestart

vrijdag 23 juni 2017

NIEUW-VENNEP – Het centrum van Nieuw-Vennep is binnenkort weer helemaal compleet. Wethouder Tom Horn (Wonen) van de gemeente Haarlemmermeer gaf vrijdagmiddag het startsein voor de bouw van 63 eengezinswoningen (23 sociale huur, 40 koop) en 41 sociale huurappartementen van Ymere. “We hebben er lang op gewacht. Maar het moment van bouwen aan de Nieuwe Kom is eindelijk aangebroken. Dat voelt goed”, zo liet de wethouder weten.

Wethouder Tom Horn (Wonen) van de gemeente Haarlemmermeer boort het gat voor de eerste paal van de nieuwbouwwoningen van het project Jonkheer van de Poll in Nieuw-Vennep. Regiomanager Remco Pols (staand) is tevreden over het resultaat. foto: Martine Goulmy

Het ontwerp van de woningen en appartementen sluit goed aan bij het karakter van het centrum van Nieuw-Vennep. Daarbij is volgens regiomanager Remco Pols van Ymere goed geluisterd naar de wensen van de Nieuw-Vennepers. “Daarom bouwen we huizen met een sfeervolle uitstraling. Daarbij had architect Peter Drijver een gezellige dorpsstraat in gedachten. Waar mensen fijn kunnen wonen en hun de buren kennen. Dat is belangrijk”, aldus Pols.

Ymere had de bouw graag eerder willen starten, maar stuitte op onverwachte tegenslagen. Zo brak na oplevering van de huizen (die werden gebouwd in de eerste fase van het project) de economische crisis in alle hevigheid uit. De woningmarkt ging onderuit. “Bouwen en verhuizen was even niet meer aan de orde voor veel mensen”, legt Ymere-regiomanager Pols uit. “En dat is begrijpelijk. Gelukkig is de crisis voorbij. Maar iedereen heeft er last van gehad. Wij ook.”

Tientallen toekomstige bewoners vierden de start bouw van het project Jonkheer van de Poll in Nieuw-Vennep. Foto: Martine Goulmy

Toch was het project te belangrijk om te laten liggen. Met hulp van de gemeente Haarlemmermeer lukte het Ymere de financiering rond te krijgen en het project te versnellen omdat de vraag naar sociale huurwoningen in Haarlemmermeer groot is.

Vleermuisjes
Ook de ontdekking van vleermuizen, die zich hadden genesteld in woningen die moesten worden gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw, zorgde voor oponthoud. Pols lacht: “Het zijn maar kleine vleermuisjes, maar iedere bouwer is er bang voor. Even zonder gekheid. Het is een beschermde diersoort. Je mag ze niet verdrijven. Dus hebben we ze vertroeteld en daarna uitgezwaaid. Ik ben een natuurliefhebber.”

Zo komen de woningen er na de oplevering eind 2018 uit te zien. Artist impression: Ymere

De plek waar de woningen worden gebouwd is bijzonder: midden in het hart van Nieuw-Vennep. Relatief veel kopers van de eengezinswoningen zijn afkomstig uit Ymere. Die blijven dus letterlijk dicht bij huis. “Dat is mooi om te zien. Mensen voelen zich verbonden met deze plek.” Wie straks de bewoners worden van de 64 nieuwe sociale huurwoningen is nog niet bekend. Ymere verwacht dat de belangstelling groot zal zijn.

Voor wethouder Tom Horn, zelf woonachtig in Nieuw-Vennep, is de start van de bouw een mooi moment. “Ik ben één van de 31.000 inwoners van het dorp en we vinden het allemaal erg prettig dat we straks een Nieuwe Kom krijgen.”

Laatste update: 26 juni 2017 13.50u


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp