Ymere start volgend jaar met renovatie 216 woningen in Reimerswaalbuurt in Amsterdam Nieuw-West

maandag 26 juni 2017

Amsterdam – Tocht, vocht en schimmel behoren binnenkort tot het verleden. Na de zomer van 2018 start de renovatie van 216 woningen in de Reimerswaalbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Samen met co-maker Dura Vermeer gaat Ymere in totaal 486 sociale huurwoningen renoveren. Na een intensief traject met de bewonerscommissie, het stadsdeel en aannemer Dura Vermeer kunnen de voorbereidingen starten.

De huurwoningen in de Reimerswaalbuurt zijn toe aan een opknapbeurt. Omdat Ymere de woningen betaalbaar wil houden voor haar huidige en toekomstige huurders kiest Ymere voor renovatie in plaats van sloop/nieuwbouw. Bij sloop/nieuwbouw zouden er ook minder sociale huurwoningen teruggebouwd worden dan er nu staan.

Kim Ronner, regiomanager Ymere: 'De behoefte aan goede, betaalbare sociale huurwoningen in Amsterdam is op dit moment heel groot. Omdat Ymere voldoende betaalbare woningen wil behouden in de Reimerswaalbuurt kiezen we voor renovatie. Na de renovatie wonen onze huurders weer in kwalitatief goede woningen en kunnen de woningen weer jaren mee. Een deel van de huurders vindt het jammer dat de sloop/nieuwbouw niet doorgaat. Dat snappen we. Gelukkig ligt er nu een goed renovatieplan waar een ruime meerderheid van de huurders mee ingestemd heeft. "

Verbetering wooncomfort

Om de vocht- en schimmelproblematiek aan te pakken gaat Ymere in samenwerking met Dura Vermeer alle woningen voorzien van mechanische ventilatie en centrale verwarming en worden de woningen beter geïsoleerd. Ook kunnen huurders kiezen voor een nieuwe keuken, badkamer en toilet.

Stadsvernieuwingsurgent

Alle reguliere huurders worden stadsvernieuwingsurgent. Dit betekent dat zij binnen een jaar, met voorrang, via WoningNet kunnen zoeken naar een andere sociale huurwoning in de regio Amsterdam. Regiomanager Kim Ronner: "Veel huurders zijn blij met hun stadsvernieuwingsurgentie. Zij krijgen zo de mogelijkheid om met voorrang te verhuizen naar een andere woning in Amsterdam Nieuw-West of elders. Huurders die dit niet willen kunnen terugkeren naar hun eigen gerenoveerde woning. Om de overlast voor bewoners te beperken, vindt de renovatie niet in bewoonde staat plaats. Tijdens de werkzaamheden verblijven de huurders maximaal vier weken in een wisselwoning. En alle reguliere huurders krijgen een goede verhuiskostenvergoeding."

De renovatie wordt uitgevoerd in twee fases. De renovatie van de eerste 216 woningen heeft nu instemming van de bewoners en start na de zomer van 2018. De renovatie van de overige 270 woningen start naar verwachting een jaar later.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp