Renovatie huurwoningen Nellestein afgerond

dinsdag 11 juli 2017

Op dinsdag 18 juli vierde Ymere samen met de bewoners de afronding van de renovatie van de aanleunwoningen in Nellestein in Lopikhof Amsterdam Zuidoost. Samen met co-maker Dura Vermeer heeft Ymere ruim 110 woningen grondig gerenoveerd.
De woningen zijn nu weer toekomstbestendig en voldoen weer aan de woonwensen van deze tijd. Ook de buitenkant van het wooncomplex heeft een opknapbeurt gehad.

aanleunwoningen NellesteinSluiting Verzorgingshuis Nellestein

Naast de aanleunwoningen verhuurt Ymere in Nellestein aan Lopikhof 1 een verzorgingshuis aan Stichting Amsta. Deze huurovereenkomst eindigt op 1 november 2018. Ymere wil dan het verzorgingshuis verkopen en is hierover in gesprek met een geinteresseerde zorgpartij. In oktober zal duidelijk zijn of de verkoop aan deze zorgpartij ook daadwerkelijk doorgaat. Als dit niet zo is, dan zal Ymere de verkoop van het verzorgingshuis openbaar aanbesteden.

Voorzieningen voor de wijk

Buurtbewoners hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan een wijkvoorziening in Nellestein. Nellestein ligt in een groene, levendige woonbuurt in Amsterdam Zuidoost. Het ontbreekt hier aan voorzieningen zoals een ontmoetings- of activiteitenruimte of een café/restaurant. Hierdoor is er ook weinig verbinding met de buurt. Ymere zal bij de verkoop deze wens van de bewoners aan de kopende partij meegeven. Ook het stadsdeel vindt het van belang dat er hier een buurtvoorziening komt.

Zie ook: video van het opleverfeest


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp