Maatregelen na vondst explosieven huurwoning Haarlem

donderdag 13 juli 2017

HAARLEM - De bewoner van een flatwoning aan de Edward Jennerstraat in Haarlem, waar woensdag 12 juli explosieven zijn gevonden, mag de komende drie maanden zijn huis niet in. Dat heeft burgemeester Wienen van Haarlem in overleg met Ymere vandaag besloten. Deze periode gebruikt woningcorporatie Ymere om toestemming van de rechter te krijgen om de woning te mogen ontruimen en voor ontbinding van het huurcontract.

Ymere is blij met de maatregel die burgemeester Jos Wienen heeft genomen. "Met het oog op wat er is gebeurd vinden we dat deze bewoner niet meer kan terugkeren naar zijn huis. We zijn daarom ook blij met de maatregel van de burgemeester. Wij vragen zo snel mogelijk aan de rechter toestemming om de woning te ontruimen en het huurcontract te ontbinden", zegt regiomanager Gerrie Blok van Ymere.

De woning werd verhuurd sinds maart 2017. Kort daarop kreeg Ymere van directe buren meldingen van ernstige overlast en hinder. De meldingen waren van dergelijke aard dat Ymere de bewoner heeft aangesproken op zijn overlast gevende gedrag en dat dit per direct moest stoppen. Ook de politie en vertegenwoordigers van de GGZ waren bij dat gesprek aanwezig.

Ymere heeft de uitkomsten van deze afspraken teruggekoppeld aan de directe buren van de overlast gevende bewoner. Ook is hen gevraagd direct melding te maken als ze weer hinder ervaren om de klachten over overlast te kunnen samenvoegen. Ymere heeft de overlastgever duidelijk gemaakt dat, indien de hinder blijft bestaan, ontbinding van het huurcontract zou volgen.

Geschrokken

Regiomanager Blok kan goed begrijpen dat omwonenden zijn geschrokken van wat er is gebeurd. "Dat zijn wij ook. We zijn blij dat het goed is afgelopen", aldus Blok. Er zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat de bewoner terugkeert in zijn huis. Blok: "We zitten er bovenop. De woning is dicht, alle sloten zijn vervangen. We vinden het belangrijk dat huurders zich thuis en veilig voelen in hun woning. Er is goed contact met alle buren."

De politie in Haarlem heeft de zaak in onderzoek.

Laatste update: 13 juli 17.50 uur


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelenĀ een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp