Blije gezichten dankzij nieuw tijdelijk huis

vrijdag 22 september 2017

Opening Estafette in Hoofddorp

HOOFDDORP - Veel blije gezichten bij de opening van de tijdelijke opvang voor eenoudergezinnen in Floriande. Na het uitpakken van de laatste verhuisdozen was het tijd voor een feestje. Samen met de bewoners werd de officiële oplevering gevierd en werd de naam van het wooncomplex onthuld: Estafette. En dat is niet zonder reden.

Regiomanager Remco Pols is blij dat Ymere in samenwerking met de gemeente deze unieke woonvorm heeft gerealiseerd. "Ymere zet zich in om wonen betaalbaar te houden voor mensen met een bescheiden inkomen. Wat we nu in Floriande hebben gedaan is extra bijzonder. We hebben 18 huurwoningen gebouwd waar je na een scheiding tijdelijk kunt wonen, even op adem komt en kunt werken aan een nieuwe toekomst", zegt Pols. "En belangrijk. We hebben gezinnen aan een nieuw, tijdelijk thuis geholpen. Dat is altijd fijn."

Een scheiding is nooit leuk, maar hoort ook bij het leven, weet Pols. En scheiden leidt bijna altijd tot een gedwongen verhuizing. "Maar als je als alleenstaande ouder geen onderdak kunt vinden heb je écht een probleem", zegt Pols. Dat kan leiden tot schrijnende situaties. Een andere woning –in de relatief directe nabijheid om het leed voor kinderen nog niet groter te maken- is vaak niet snel beschikbaar.

In samenwerking met de gemeente Haarlemmer werden urgentieregels aangepast en door Ymere 18 woningen gerealiseerd in voormalige noodlokalen. Pols benadrukt dat er sprake is van een tijdelijke woonoplossing voor een periode van maximaal twee jaar. "In deze periode hebben onze huurders de tijd om hun leven weer op de rit te krijgen en zelfstandig te zoeken naar permanente woonruimte. Ymere kan hen, in nauwe samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer, de weg wijzen."

Mooie toekomst

Wethouder Tom Horn onthulde de naam 'Estafette'. Regiomanager Pols van Ymere deed de bewoners symbolisch estafettestokjes cadeau. "Zie hier wonen als een estafette. Kom op adem en werk aan een mooie nieuwe toekomst", zo zei Pols tegen de bewoners die het gebaar zeer konden waarderen. "En geef dan het stokje door aan de nieuwe bewoner." De reactie was veelzeggend: een uitbundig lachen en veel blije gezichten. En dat is een mooie start van een dito toekomst.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp