Nieuwe app HuisjeHuisje maakt vinden van huurhuis makkelijker

maandag 25 september 2017

HuisjeHuisje startschermAMSTERDAM – Goed nieuws voor iedereen met een huurhuis én verhuisplannen. De nieuwe gratis app HuisjeHuisje maakt het zoeken en vinden van een leuk huurhuis in de eigen woonplaats of andere regio veel makkelijker. HuisjeHuisje is een initiatief van Ymere en 25 andere woningcorporaties.

HuisjeHuisje lijkt op online daten. Huurders die een ander huis zoeken zetten foto's in de app van hun eigen huurhuis, samen met informatie over hun straat en buurt. Na het invullen van een aantal persoonlijke gegevens krijgen gebruikers alleen huizen van andere huurders te zien die ze na een ruil ook écht kunnen betalen! Dat voorkomt teleurstellingen.

"De woningmarkt zit muurvast. Daar willen we wat aan doen", zegt Pieter Schipper van Ymere. "Natuurlijk bouwen we nieuwe huizen. Maar we doen meer. HuisjeHuisje is een creatieve en snelle oplossing om het aanbod van huurhuizen te vergroten die anders niet beschikbaar waren. Er is meer te kiezen. Daardoor kun je sneller verhuizen." Dat is ook goed voor andere woningzoekenden in Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer, Weesp en Almere. "Nu wacht iedereen op iedereen."

Makkelijker vinden

Het ruilen van een woning is een creatieve oplossing die direct werkt. Maar vindt maar eens iemand die ook op zoek is naar een ander huis. Een oproepje op het prikbord bij Albert Heijn of op Marktplaats is niet erg efficiënt. Dan kan anders, beter, sneller en vooral makkelijker, vindt Schipper. "Het prikbord is wellicht handig voor een lokale klusjesman, maar niet als je op zoek bent naar een ander huis. Dan wil je iets te kiezen hebben."

Voor iedereen die huurt

Iedereen met een huurhuis en verhuisplannen kan HuisjeHuisje gebruiken. "Meld je aan, vul je persoonlijke gegevens in zoals informatie over inkomen- en huishoudgrootte, maak foto's van je huis en je kunt aan de slag. Je bekijkt andere huizen, geeft aan of je ze leuk vindt. Voor je het weet heb je een match. Dan maak je een afspraak. En kunt besluiten van huis te ruilen", zegt Schipper. "En HuisjeHuisje is ook gewoon leuk."

De app is de afgelopen drie weken uitgebreid getest door duizenden huurders van Ymere en andere corporaties die een vurige verhuiswens hebben. "Na het versturen van de eerste mail meldden ze zich direct aan bij HuisjeHuisje. Het leidde tot tientallen matches van mensen die graag van woning ruilen. Dat geeft aan dat er een enorme behoefte is aan een dergelijke app", weet Schipper. De app is vanaf vandaag voor iedereen met een huurhuis te downloaden en te gebruiken.

Voordeel van HuisjeHuisje is volgens Schipper dat je ook kunt kijken in andere steden of wijken waar je eerst niet aan hebt gedacht. "Je bent niet gebonden aan je huidige woonplaats of verhuurder. En iedereen met een huurhuis kan zich aanmelden", zegt Schipper die door zijn collega's inmiddels de de HuisjeHuisje-baas wordt genoemd. En dan lachend. "HuisjeHuisje is ook gewoon leuk. Vanaf je eigen bank andere huizen kijken. Misschien zit je nieuwe huis er wel tussen!"


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp