Subsidie voor Ymere om woningen energiezuinig te maken

dinsdag 26 september 2017

HOOFDDORP - Het verduurzamen van huurwoningen is actueel. Niet alleen besparen huurders door een betere isolatie en het zelf opwekken van energie geld, het is ook nog eens goed voor de toekomst. Het aanpassen van woningen is kostbaar. Daarom vraagt woningcorporatie Ymere daarvoor subsidies aan. Dat scheelt in de kosten en blijven de huren laag. Dat is goed nieuws voor huurders.

installatie van zonnepanelen

Gemeenteraadslid Sophie van de Meeberg (HAP) stelde afgelopen week vragen aan het college van burgemeester en wethouders in Haarlemmermeer. Ze wilde weten of Ymere profiteert van de miljoenen euro’s aan subsidies die het Rijk beschikbaar heeft gesteld. Een terechte vraag. De veronderstelling van Van de Meeberg dat Ymere niet in aanmerking komt voor deze rijkssubsidie is echter onjuist.

Subsidieaanvragen

“We onderzoeken bij elk nieuwbouw-, renovatie en onderhoudsproject de mogelijkheden op subsidies”, zegt regiomanager Remco Pols van Ymere. “Omdat we goed zijn in het verhuren van woningen en daar ook verstand van hebben schakelen we een extern bureau in die voor Ymere onderzoekt of we voor verschillende projecten subsidies kunnen krijgen. Dat is écht specialistenwerk.”

Ymere doet continue onderzoek naar Europese, Rijks, provinciale en gemeentelijke subsidies. Pols: “En als het kan dienen we een aanvraag in. We hebben al Europese subsidies gekregen uit Brussel en energiesubsidies om onze huurhuizen duurzamer te maken.”

Pols benadrukt dat de aanvraag en toekenning van een subsidie veel tijd in beslag neemt. “Er lopen nu verschillende aanvragen voor bijvoorbeeld de renovatie van woningen aan de Grote Belt/Sont in Hoofddorp en het Hoornbladplantsoen in Lisserbroek die dit jaar van start gaan.” Er zijn nog geen uitkeringen gedaan uit de subsidiepot om energieprestatie van huurwoningen te verbeteren. Dat zal in 2018 gebeuren.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp