Ber Bosveld verlaat Ymere per 1 januari 2019

maandag 19 februari 2018

Ber Bosveld verlaat YmereAMSTERDAM – Financieel bestuurder Ber Bosveld (63) vertrekt per 1 januari 2019 bij woningcorporatie Ymere. Het besluit is gebaseerd op persoonlijke overwegingen: de bestuurder -die ruim 18 jaar werkzaam is voor Ymere- wil meer tijd hebben voor zijn privéleven. Bosveld gaat de komende jaren zijn kennis en ervaring inzetten bij maatschappelijke organisaties als toezichthouder of adviseur.

Bosveld heeft vandaag (maandag 19 februari) alle medewerkers van Ymere en stakeholders geïnformeerd over zijn besluit. “Ik wil meer tijd hebben voor mijn privéleven. Dat is er nog wel eens bij ingeschoten”, legt Bosveld uit. “Maar het is nog veel te vroeg om niks te doen. En dat is ook helemaal niets voor mij. Bovendien wil ik mijn kennis en kunde graag nog eens op een bredere manier inzetten als bijvoorbeeld toezichthouder of adviseur bij een andere maatschappelijke organisatie. Werkzaam zijn voor de samenleving vind ik belangrijk. Iets doen voor mensen die zelf minder redzaam zijn. Daar ligt mijn hart.”

Begrip voor besluit

Hoewel Ymere het aangekondigde vertrek van Bosveld betreurt, heeft de woningcorporatie begrip voor het besluit. Guido van Woerkom, voorzitter van de Raad van Commissarissen namens Ymere: “Voor ons is het jammer dat een solide bestuurder en vakman als Ber afscheid neemt van Ymere. Ber heeft een grote bijdrage geleverd aan de kerntaak van Ymere, het zorgen voor goede en betaalbare woningen in de Metropoolregio Amsterdam voor mensen met een bescheiden inkomen. Ook heeft hij zich enorm ingezet voor een inclusieve samenleving, waar plek is voor iedereen, ongeacht je achtergrond of mogelijkheden.”

Bosveld is als bestuurder verantwoordelijk voor de financiën bij Ymere. De afgelopen jaren stond hij als statutair directeur aan het hoofd van de financiële kolom en de processen Vastgoedbeheer en Verhuur en Wonen. Ook levert Bosveld een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen en verbeteringen binnen de processen die ten goede komen aan de huurders van Ymere.

Opvolging

Ymere gebruikt de komende periode om een waardige opvolger te vinden voor Bosveld. Tot zijn vrijwillige vertrek begin volgend jaar houdt Bosveld de verantwoordelijkheid voor de financiën bij Ymere en blijft hij aan het hoofd staan van de processen Vastgoedbeheer en Verhuur en Wonen.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp