Haarlemse ouderen vinden sneller passende woning door regeling ‘Ouder worden & prettig wonen’

dinsdag 13 maart 2018

HAARLEM - De gemeente Haarlem, Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere hebben een nieuwe gezamenlijke regeling: 'Ouder worden & prettig wonen'. Deze regeling is speciaal ontwikkeld voor huurders van 65 jaar en ouder. Door deze regeling kunnen zij langer en comfortabeler zelfstandig wonen.

logo Ouder worden en prettig wonen

"Speciale doorstromingsregelingen voor ouderen zijn er al langer", vertelt Erik Smit, Match en Markt specialist bij woningcorporatie Ymere. "Wat deze regeling zo bijzonder maakt is dat huurders nu kunnen kiezen uit het woningaanbod van alle drie de woningcorporaties in Haarlem. Bij toewijzing van een woning krijgen ze voorrang op reguliere woningzoekenden. Van de gemeente krijgen ze een verhuiskostenvergoeding van € 1000. Maar misschien nog wel belangrijker: de huur van de nieuwe woning is nooit meer dan de huur die ze nu betalen.

Waarom deze regeling?

De gemeente en de woningcorporaties zien vaak dat bewoners door (plotselinge) gezondheidsredenen niet meer prettig in hun huidige woning wonen. Erik Smit: "Bijvoorbeeld omdat ze niet meer goed kunnen traplopen of omdat ze hun woning niet meer goed kunnen schoonhouden. Ouderen wonen vaak in grote woningen. Met deze regeling zorgen we niet alleen dat ouderen passend wonen, maar ook dat er grote woningen vrijkomen voor gezinnen. We stimuleren huurders eerder over hun toekomst na te denken. Zo is de kans groter dat ze op tijd een nieuwe woning vinden die beter aan hun woonwensen voldoet." 

Animatie 'Ouder worden & prettig wonen'

Lees meer over 'Ouder worden & prettig wonen'


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp