Beveiligingsbedrijf ondersteunt Ymere-medewerkers in de Rudolf Dieselbuurt

dinsdag 10 april 2018

AMSTERDAM - Woningcorporatie Ymere heeft 8 medewerkers van een beveiligingsbedrijf ingezet om te voorkomen dat Ymere-medewerkers tijdens hun werkzaamheden worden gehinderd en er nog meer woningen worden gekraakt. Ymere gaat de leegstaande woningen weer klaar maken voor tijdelijke verhuur. Dat moet kraken voorkomen.

“We willen dat onze collega’s ongestoord hun werk kunnen doen. Daarom houden de particuliere beveiligers een oogje in het zeil”, aldus regiomanager Chris Petterson. Potentiële nieuwe kraakacties moeten daarmee ook worden ontmoedigd. De maatregel is gemeld aan het Openbaar Ministerie en de politie. “Ook met de politie hebben we goed contact. Als er iets aan de hand is dan is ze er razendsnel. Niets dan lof”, benadrukt Petterson: “Maar laat duidelijk zijn dat wij niet het werk van de politie overnemen. Wij willen alleen dat onze medewerkers hun werk veilig en ongestoord kunnen uitvoeren”.

De 124 sterk verouderde huurwoningen worden na de zomer gesloopt. “Op die locatie bouwen wij 300 nieuwe sociale huurwoningen. Om te voorkomen dat er nog meer woningen worden gekraakt, maken we de woningen gereed voor tijdelijke verhuur. Door deze kraakactie moeten wij nu geld investeren in woningen die na de zomer gesloopt worden. Dat is zonde van het geld”, aldus Petterson.

Krakers van de groep We Are Here kraakten sinds Pasen in etappes in totaal voor zover nu bekend 23 woningen en een bedrijfsruimte. 


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp