Sloopwoningen opgeknapt voor tijdelijke verhuur

woensdag 11 april 2018

AMSTERDAM – Woningcorporatie Ymere maakt vandaag 12 onbewoonbaar gemaakte woningen in de Rudolf Dieselbuurt weer klaar voor de tijdelijke verhuur. De nieuwe tijdelijke bewoners krijgen zo snel mogelijk de sleutel van hun nieuwe huis. Dat moet het kraken van de huurhuizen verhinderen.

Een servicemonteur van Ymere controleert de nieuwe groepenkast van een sloopwoning die is klaargemaakt voor tijdelijke verhuur.

In het Rudolf Dieselbuurtje in Amsterdam-Oost staan 124 sociale huurwoningen die na de zomer worden gesloopt. Daar komen circa 300 betaalbare sociale huurwoningen voor in de plaats.

Sinds het Paasweekeinde zijn 22 woningen en één bedrijfsruimte gekraakt. Er waren drie incidenten waarbij medewerkers van Ymere en een ingehuurd verhuurbedrijf tijdens hun werk werden belaagd door krakers. Daarvan is ook melding en aangifte gedaan bij de politie. Kraken is sinds 2010 volgens de wet verboden.

Zorgvuldig
Van sloop naar nieuwbouw is een zorgvuldig proces, legt regiomanager Chris Pettersson van Ymere uit. “Het kost tijd om reguliere huurders vervangende woonruimte aan te bieden voordat hun huis kan worden gesloopt. Er is niet voor iedereen tegelijk een ander huis beschikbaar in de stad. Dat gaat gefaseerd.”

Tot het moment van sloop gaat Ymere de vrijgekomen woningen tijdelijk verhuren. “De huizen zijn versleten. We slopen niet voor niets. Een aantal woningen hadden we vanwege technische mankementen bewust onbewoonbaar gemaakt. We zorgen nu dat gas, water en elektra weer wordt aangesloten en de woningen weer bewoonbaar zijn voor tijdelijke verhuur ”, aldus regiomanager Chris Pettersson. De gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie (OM) zijn door Ymere geïnformeerd over de werkzaamheden.

“We willen dat onze collega’s ongestoord hun werk kunnen doen. Daarom houdt een klein aantal particuliere beveiligers een oogje in het zeil”, aldus Pettersson. Potentiële nieuwe kraakacties moeten daarmee ook worden ontmoedigd. Deze maatregel is gemeld aan het OM, gemeente en de politie.

“Ook met de politie is goed contact. Als er iets aan de hand is, dan is ze er razendsnel. Niets dan lof”, benadrukt Pettersson: “Laat duidelijk zijn dat de beveiligers niet het werk van de politie overnemen. Wij willen alleen dat onze medewerkers hun werk veilig en ongestoord kunnen uitvoeren”. 


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp