Woningcorporatie Ymere trekt zich terug uit Lelystad

dinsdag 17 april 2018

LELYSTAD - Woningcorporatie Ymere heeft zich teruggetrokken uit Lelystad. Dat heeft de corporatie vandaag bekend gemaakt. De in totaal 91 woningen zijn verkocht aan collega-corporatie Centrada en een particuliere eigenaar.

In totaal zijn in Lelystad 39 sociale huurwoningen door Ymere overgedragen aan woningcorporatie Centrada. De resterende 49 vrije sector huurwoningen en 3 sociale huurwoningen gaan over naar een particuliere eigenaar. Voor de huidige huurders verandert er nagenoeg niets.

Sinds de invoering van de nieuwe Woningwet moeten gemeenten woningmarktregio’s vormen van minimaal 100.000 huishoudens. Ymere is actief in de Metropoolregio Amsterdam met ruim 74.000 huurwoningen: Amsterdam (41.000), Haarlem (9.000), Haarlemmermeer (13.000), Almere (7.300) en Weesp (3.100).

Kernregio

Lelystad valt buiten de kernregio van Ymere. In de stad had Ymere 91 huurwoningen. “Dat is een relatief klein aantal als je dat afzet tegen het aantal woningen wat we hebben in andere kerngebieden in de metropoolregio Amsterdam”, legt Ymere-regiomanager Kim Ronner uit. “Uit het oogpunt van efficiëntie dragen we onze huurwoningen graag over aan twee partijen die Lelystad echt op hun duimpje kennen. De woningen én huurders zijn in goede handen.”

De verkoop heeft niet of nauwelijks gevolgen voor zittende huurders. Alle huurcontracten worden integraal overgenomen.

Door de verkoop van woningen in Lelystad kan Ymere zich volledig concentreren op haar huurders en bezit in haar kerngebied in de Metropoolregio Amsterdam. Ook de opbrengst van de verkoop investeert Ymere in deze regio. Met de overdracht van de woningen is een bedrag gemoeid van ruim 11 miljoen euro.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp