Ouderlijk huis Cruyff blijft sociale huurwoning

dinsdag 24 april 2018

AMSTERDAM - Het ouderlijk huis van de beste voetballer ooit wordt op korte termijn weer verhuurd als sociale huurwoning. Woningcorporatie Ymere heeft dat besloten.

De woning in Betondorp in Amsterdam, die net als andere panden in de buurt ooit op de nominatie stond te worden verkocht, wordt binnenkort aangeboden via Woningnet aan woningzoekenden in de metropoolregio Amsterdam. De woning wordt nu nog tijdelijk verhuurd. De nieuwe bewoner krijgt een regulier huurcontract.
Vanwege het bijzondere karakter van de woning heeft Ymere het afgelopen jaar gesproken met verschillende partijen uit de sportwereld om te kijken of het huis in de toekomst een nieuwe bestemming kon krijgen. Dat bleek ingewikkelder dan vooraf gedacht.

Door de ligging en grootte van de woning, in combinatie met beperkingen die de Woningwet met zich meebrengt, zijn de mogelijkheden een andere bestemming aan de woning te geven beperkt.

Wonen

“We hebben met verschillende partijen uit de sportwereld om tafel gezeten, maar de mogelijkheden om het huis een andere maatschappelijk functie te geven zijn helaas beperkt. Dat heeft ook te maken met wetgeving”, legt regiomanager Chris Pettersson van Ymere uit. “We mogen een sociale huurwoning bijvoorbeeld niet aan een instelling of stichting verhuren voor andere doeleinden dan betaalbaar wonen. We willen er ook geen museum van maken. Dat past niet in de buurt. We gaan de woning daarom gewoon weer verhuren.”

Binnenkort staat de woning aan de Akkerstraat op Woningnet. Iedereen die staat ingeschreven als woningzoekende kan dan reageren. Maar wonen in het huis waar de beste voetballer ooit is opgegroeid heeft niet alleen voordelen, legt Pettersson. “Tijdens de bezichtiging met potentiële huurders vertellen we wel dat mensen graag even naar binnen gluren. Het is en blijft een huis met geschiedenis.” Pettersson ziet natuurlijk het liefste een voetballiefhebber het huis betrekken. Lachend: “Maar als je liever zwemt, turnt of geniet van sport op televisie is dat natuurlijk ook géén probleem.

Het huis waar Johan Cruyff opgroeide is weer te huur


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp