Willeke Alberti laat bewoners in De Garstkamp stralen

donderdag 26 april 2018

AMSTERDAM - Groot feest op donderdag 5 april bij seniorencomplex De Garstkamp in Amsterdam-Zuidoost. samen met de bewoners vierden Ymere en co-maker ERA Contour de afronding van de projectmatige woningverbetering. Niemand minder dan Willeke Alberti liet de oudere bewoners oprecht stralen met haar optreden. Uit volle borst werd er meegezongen met liedjes als 'De glimlach van een kind' en 'Ome Jan'. Na afloop maakte Alberti nog even tijd om met bewoners op de foto te gaan.

Willeke Alberti treedt op voor de bewoners van de Garstkamp

De Garstkamp in Amsterdam Zuidoost is gebouwd in 1975 en was hard toe aan een verbeterbeurt. De afgelopen 1,5 jaar heeft het seniorencomplex een bijzondere transformatie ondergaan. De twee woongebouwen met in totaal 348 woningen zijn van een zogenaamde 'zorgflat' getransformeerd naar standaard huurwoningen. Alle woningen hebben aangepaste installaties gekregen voor CV, afzuiging en elektra. Daarnaast is de buitenkant van de gebouwen aangepakt met nieuw schilderwerk, zijn de balkons vergroot, de kopgevels geïsoleerd en zijn de entrees en gemeenschappelijke ruimten volledig vernieuwd. Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en konden de bewoners en medewerkers van Ymere en ERA Contour het resultaat bewonderen tijdens het opleverfeest.

Verbetering comfort en veiligheid

Dory Louwerens, directeur Vastgoedbeheer bij Ymere bedankte de bewoners voor hun medewerking en geduld tijdens de verbouwing. "Een projectmatige woningverbetering zoals in De Garstkamp brengt altijd enige overlast voor de bewoners met zich mee. Vooral voor mensen op leeftijd. Maar de bewoners van De Garstkamp zijn blij met het resultaat. De woningen zijn verduurzaamd en hebben een frisse, eigentijdse uitstraling gekregen. Daarnaast zijn alle balkonhekken vervangen en hebben de bewoners op de verdiepingen nu iets meer bewegingsruimte. Ook is de veiligheid voor de bewoners in De Garstkamp verbeterd."

Veel aandacht voor bewoners

Bij de transformatie is gekozen voor een speciale bewonersaanpak. Do de Schepper, planontwikkelaar bij ERA Contour: "Alle bewoners zijn op leeftijd, sommigen afhankelijk van zorg en vanuit het verleden zijn ze gewend dat alles collectief geregeld wordt. Samen met Ymere hebben we daarom nagedacht over een unieke bewonersaanpak. Naast de inzet van een wooncoach, een scheurkalender met dagplanning, een rustwoning en hulp bij het verplaatsen van spullen, hebben we een informatiepunt ingericht voor bewoners en een zogenaamde 'bewonerslunch' geïntroduceerd. Tijdens deze lunch konden vaklieden op een laagdrempelige manier vragen van bewoners beantwoorden. Als je dan tijdens het opleverfeest al die blije bewoners ziet, dan word je daar toch oprecht gelukkig van?" besluit hij.

Era Contour heeft een filmpje gemaakt van de oplevering.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp