Ymere gestart met sloop huurwoningen aan J.C. Beetslaan in Hoofddorp

vrijdag 4 mei 2018

HOOFDDORP – Ymere is gestart met de sloop van 18 in slechte staat verkerende woningen aan de J.C. Beetslaan in Hoofddorp. De woningcorporatie gaat 40 nieuwe huizen bouwen, waarvan 32 sociale huur en 8 koop. Regiomanager Remco Pols: "We kunnen nu een aantal mensen sneller helpen. Er is een grote vraag naar sociale huurwoningen in de Haarlemmermeer".

De sloopwerkzaamheden duren naar verwachting zes weken. Omwonenden werden hierover geïnformeerd. De woningcorporatie wil minimale overlast voor de directe omgeving. Behalve appartementen bouwt Ymere een aantal eengezinswoningen. De sociale huurhuizen komen in de plaats voor 18 woningen die in slechte staat verkeerden. Alle oorspronkelijke huurders kregen vervangende woonruimte.

Betaalbaar wonen

"We blijven de komende jaren investeren in betaalbaar wonen en de bouw van sociale huurwoningen", zegt Pols. De corporatie maakte hierover eerder afspraken met huurdersorganisatie VHH en gemeente Haarlemmermeer.

Duurzaam

Het zag er eerst naar uit dat aan de J.C. Beetslaan uitsluitend koopwoningen zouden komen. Daar zag de corporatie uiteindelijk van af. Er waren voldoende en ruime mogelijkheden om sociale huurwoningen neer te zetten. "Op zo'n mooie plek moet je dat dan gewoon doen", aldus Pols. Renovatie is bovendien ontzettend kostbaar. Slopen voor nieuwbouw is voor de lange termijn een duurzamere oplossing.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp