Ymere bouwt nieuwe sociale huurwoningen voor starters, statushouders en 'gewone' woningzoekenden in Hoofddorp

maandag 14 mei 2018

Viviane Regout (Ymere), wethouder Tom Horn (midden) en regiomanager Remco Pols geven het startsein voor de bouw van 60 nieuwe sociale huurwoningen in HoofddorpHOOFDDORP – Met een feestelijke knal van confettikanonnen is vandaag de start van de nieuwbouw gevierd van betaalbare sociale huurwoningen voor jongeren, statushouders en gewone woningzoekenden. Aan de Hoofdweg en Kaj Munkweg in Hoofddorp bouwt Ymere in totaal 60 compacte huurappartementen.

De gemeente Haarlemmermeer is een populaire regio om te wonen. De behoefte aan betaalbare sociale huurwoningen is groot. De gemeente, met steden als Hoofddorp en Nieuw-Vennep en tal van dorpskernen, telt relatief veel grote eengezinswoningen. De wachtduur voor een kleinere huurwoning voor 1 á 2 persoons huishoudens is relatief lang.

"Samen met de gemeente Haarlemmermeer willen we daar iets aan doen", legt directeur portefeuillevernieuwing Viviane Regout van Ymere uit. "De samenstelling van de bevolking verandert en dan moet je als woningcorporaties meebewegen. We zien dat veel mensen op zoek zijn naar een kleinere woning van circa 30 á 40 vierkante meter. Die zijn er relatief weinig in Haarlemmermeer."

Door het grotere aanbod van eengezinswoningen in Haarlemmermeer betekent dat dat kleinere huishoudens met een bescheiden inkomen langer moeten wachten voor ze een sociale huurwoning kunnen vinden. "We zijn een corporatie voor iedereen en bouwen niet voor specifieke doelgroepen. Maar zien ook dat jongeren langer moeten wachten op een woning. Daar willen we iets aan doen", aldus Regout.

Doorstroming
Huurders krijgen een huurovereenkomst voor een bepaalde tijd en stromen na een paar jaar door. Ze krijgen een andere baan, vormen een gezin of zijn gewoon op zoek naar iets groter. "Doorstroming is goed. Verhuizen leidt tot meer verhuizingen", aldus Regout.
Tom Horn, wethouder wonen van de gemeente Haarlemmermeer, complimenteerde Ymere met de gemaakte keuzes. "Het is belangrijk wat hier gebeurt. Er komen woningen bij waar grote behoefte aan is in Haarlemmermeer. In samenwerking met Ymere vergroten we het aanbod van verschillende typen woningen in de gemeente. Dat leidt tot meer keuze", aldus Horn.

Aan de Hoofdweg bouwt Ymere in totaal 20 sociale huurwoningen (10 voor jongeren, 10 voor statushouders), aan de Kaj Munkweg worden 40 sociale huurwoningen gebouwd (20 voor jongeren, 20 voor gewone woningzoekenden).


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp