Sociaal huurcomplex Westhoff in Spaarndam opgeknapt

woensdag 13 juni 2018

SPAARNDAM – De 88 sociale huurwoningen van complex Westhoff in Spaarndam hebben een opknapbeurt gekregen. Niet alleen de woningen, maar ook het binnenterrein is aangepakt. Dit alles om het woongenot en leefbaarheid voor de huurders te vergroten. Woensdag 13 juni vierden de bewoners en woningcorporatie Ymere de oplevering van de woningen.

Sociaal huurcomplex Westhoff in Spaarndam

Tevreden wonen begint bij een goede basis, vindt woningcorporatie Ymere. Woningen moeten goed onderhouden zijn. De woningen in het complex Westhoff, gebouwd in 1976, waren toe aan verbetering. Daarom ging Ymere eind 2016 in gesprek met de bewonerscommissie om de werkzaamheden vorm te geven. Omdat de bewonerscommissie regelmatig klachten binnenkreeg over de leefbaarheid in het complex werd besloten dit ook meteen aan te pakken.

Christa Vermeer, consulent Gebiedsbeheer bij Ymere: "We hebben de buitenkant van de woningen verbeterd. Zo zijn alle kozijnen, ramen en deuren nagekeken en waar nodig hersteld. De galerijen hebben een nieuwe coating gekregen, de trappen zijn gereinigd en het voeg- en metselwerk is hersteld. Uit gesprek met de bewonerscommissie bleek dat de bewoners ook graag de leefbaarheid in het complex wilde verbeteren. Daar hebben we samen naar gekeken."

Jan van der Donk, voorzitter bewonerscommissie Westhoff, vult aan: "Begin 2016 heeft de bewonerscommissie een vragenlijst naar de bewoners gestuurd om te inventariseren welke knelpunten in het gebruik van de gemeenschappelijke ruimten worden ervaren. De respons van de bewoners vormde de basis voor het overleg met Ymere om tot verbeteringen te komen. Algemeen ervaren verbeterpunten waren slechte buitenverlichting, geen bewegwijzering, de groenvoorziening en de vloeren van de buitengalerijen verkeerden in slechte staat. In een groot aantal intensieve overleggen hebben wij stap voor stap, met ondersteuning van tekeningen en flapovers, de verbeteringen gezamenlijk vormgegeven. Het resultaat mag er zijn."

Een toost op de oplevering


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp