Ymere tekent nieuwe schets appartementen in Hogewey

vrijdag 15 juni 2018

Impressie van de nieuwe appartementen op de plek van de gesloopte Kostverlorenflat in Weesp
WEESP – Het ontwerp van de appartementen die worden gebouwd op de plek van de gesloopte Kostverlorenflat in Weesp gaat van de oorspronkelijke 6 naar 5 woonlagen. De nieuwe schets is gebaseerd op gesprekken tussen Ymere, gemeente Weesp, huurdersverenigingen en omwonenden. “Zes hoog past binnen het ruimtelijk kader dat de gemeente heeft vastgesteld. Maar met vijf bouwlagen blijft het nog steeds haalbaar om aan de maatschappelijke woonwensen in Weesp te voldoen. En komen we de omwonenden als een goede buur zoveel mogelijk tegemoet”, zegt de nieuwe regiomanager Kim Ronner van Ymere.

Het aangepaste schetsontwerp is deze week gepresenteerd aan het college, raadsleden en omwonenden. Ook de huurdersverenigingen in Weesp zijn geïnformeerd.

Van 6 naar 5 woonlagen

“Op de plek van de Kostverlorenflat willen we twee appartementencomplexen bouwen met 66 betaalbare sociale huurwoningen. De gebouwen gaan terug van 6 naar 5 hoog. Een lager gebouw was een vurige wens uit de buurt”, legt regiomanager Ronner uit. “Rondom de appartementen is veel groen. De sfeerbepalende bomen die nu in de wijk staan zijn ingepast in het ontwerp.” De totale hoogte van de twee vrijstaande appartementengebouwen komt daarmee uit op ongeveer 16 meter. Dat is volgens Ymere een stuk lager dan de 9 woonlagen tellende oude Kostverlorenflat. Ronner: “Die was circa 25 meter hoog.”

In januari presenteerde Ymere al eerder haar ideeën aan omwonenden, huurdersverenigingen college en de gemeenteraad. Daar kwam uit dat onder andere veel buurtbewoners enthousiast zijn over het plan voor nieuwe sociale huurwoningen voor ouderen en starters. Uit onderzoek blijkt dat er in Weesp nu te weinig kleinere appartementen zijn voor 1 á 2 persoonshuishoudens.

Wensenlijstje
Een vurige wens van de omwonenden was echter lagere nieuwbouw. Daarop is Ymere opnieuw gaan tekenen. Projectontwikkelaar Frank Moerman zegt dat ‘een goed contact met de buurt belangrijk is’. “Hoewel we het niet iedereen naar de zin kunnen maken, streven we altijd naar een groot draagvlak. Daarnaast moeten we natuurlijk ook rekening houden met het feit dat we wél voldoende appartementen bouwen om al die ouderen en starters die nu wachten op een passende woning in Weesp te huisvesten”, aldus Moerman. Het nieuwe ontwerp is volgens Ymere een goede mix van de wensen, eisen en voorwaarden van alle betrokkenen.

Het is de bedoeling om het ontwerp van de gebouwen en het park nu verder uit te werken. Dat doet Ymere samen met omwonenden. Naar verwachting start de bouw eind 2019.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp