Ymere en Amsta in gesprek over toekomst Nellestein

woensdag 20 juni 2018

AMSTERDAM - Woningcorporatie Ymere en de zorgorganisatie Amsta zijn met elkaar in gesprek over de koop van woon- en zorgcentrum Nellestein in Amsterdam Zuidoost. Insteek hierbij is dat er ook een samenhangend pakket komt aan zorg en voorzieningen voor de buurt. Ymere heeft vorig jaar 110 aanleunwoningen bij Nellestein in Lopikhof gerenoveerd.

Woon- en zorgcentrum Nellestein

Koop woon- en zorgcentrum Nellestein

Naast de aanleunwoningen verhuurt Ymere in Nellestein een woon- en zorgcentrum aan Amsta. Deze huurovereenkomst eindigt op 1 november 2018. Ymere en Amsta zijn in gesprek over een mogelijke verkoop van het verzorgingshuis aan Amsta. De gesprekken hierover duren nog even.

Ontmoetingsplek en voorziening voor ouderen in de buurt

De wijk Nellestein ligt in een groene, levendige woonbuurt in Amsterdam Zuidoost. Er wonen steeds meer ouderen en de buurt vergrijst. Buurtbewoners hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan een ontmoetingsplek in de buurt. De insteek van Ymere en Amsta is dat er een samenhangend aanbod van zorg en voorzieningen komt dat ook aansluit bij de behoeften van buurtbewoners en de ontwikkelingen in de wijk.

Participatieproces

Als Nellestein is verkocht worden bewoners betrokken bij de eventuele invulling van de wijkvoorziening. Duurt het verkooptraject langer, dan gaat Ymere met Amsta en bewoners in gesprek over een eventuele tijdelijke voorziening in de wijk. Het is in ieder geval zeker dat er na verkoop een wijkvoorziening in Nellestein komt. Het stadsdeel Zuidoost is hier ook voorstander van.

Stand van zaken

Recent is er weer overleg gevoerd tussen Ymere en Amsta. Ymere heeft aangegeven tot de zomer te gebruiken om een definitieve afweging te maken over de toekomst van de locatie en mogelijke verkoop aan Amsta.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelenĀ een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp