Ymere-huurders blij met de nieuwe looks van hun huurhuis in Hoofddorp

woensdag 18 juli 2018

Samen met bewoners viert Ymere de afronding van groot onderhoud van huurwoningen aan de Sont en Grote Belt in Hoofddorp

HOOFDDORP - Frisse kleuren, nieuwe kozijnen, daken, een andere lichtere indeling van de portieken en heel veel meer wooncomfort. Na negen maanden durende verbouwing zien de 160 sociale huurwoningen van woningcorporatie Ymere aan de Sont en Grote Belt in Hoofddorp er weer prachtig uit. Genoeg reden voor een buurtfeestje.

 De 160 sociale huurwoningen staan in de wijk Bornholm-West in Hoofddorp. Het is een typische jaren ’80 wijk met kronkelende paadjes, hofjes, doorgangen, woonerven en veel groen. Een van de kenmerken is dat je er snel verdwaald als je de buurt niet kent.

“De huizen die we nu hebben opgeknapt zijn gebouwd in 1981 en gaan dus al een tijdje mee. Het zijn ruime en fijne woningen. Maar na 37 jaar werd het tijd ze te moderniseren en te verduurzamen”, legt regiomanager Remco Pols van Ymere uit. “Nadruk lag daarbij op meer wooncomfort voor onze huurders. Dus betere isolatie, meer ventilatie, nieuwe kozijnen, dubbel glas, nieuwe daken. Ook hebben we op innovatieve wijze asbest verwijderd via een soort couveuse.”

Meer wooncomfort
Maatregelen die volgens Ymere niet alleen meer wooncomfort opleveren voor de bewoners, maar ook bijdragen aan een duurzame toekomst. Hoe beter een woning is geïsoleerd en geventileerd, hoe lager energieverbruik. Pols: “En dat is ook een financieel voordeel. Energie die je niet verbruikt, hoef je ook niet te betalen.”

Het groot onderhoud startte in november 2017, maar liep iets vertraging op door het slechte weer. Pols: “Als het regent ga je niet op het dak aan de slag. Dat lijkt mij logisch. En dat vonden de bewoners ook. Toen het weer verbeterde, verliepen de werkzaamheden voorspoedig.”

Het groot onderhoud is uitgevoerd terwijl de huizen gewoon werden bewoond. Dat vergde goede afstemming en heldere afspraken met bewoners. “Je komt bij mensen thuis om werkzaamheden te verrichten. Dat leidt altijd tot wat hinder, geluid en stof. Maar we proberen dat wel tot een minimum te beperken”, zegt Pols. “Alles is in overleg met de bewoners gedaan. We hebben ook rekening gehouden met huisdieren.”

Sttt.. de baby slaapt
Tijdens de werkzaamheden zijn er zelfs twee baby’s geboren. “Daar hebben we de werkzaamheden natuurlijk helemaal omheen gepland. Stttt… Vooral geen lawaai maken als zo’n kleintje net ligt te slapen. En we zijn op kraamvisite geweest”, zegt Pols. “Onze co-maker en aannemer Dura Vermeer bracht een pluche-bouwvakker mee.”

De bewoners zelf zijn ook dik tevreden. Samen met Ymere en Dura Vermeer vierden ze de afronding van de werkzaamheden met een gezellig feestje voor de buurt. Wethouder Tom Horn (Wonen) van de gemeentelijke Haarlemmermeer was ook te gast. “Ik heb het gezien tijdens de werkzaamheden en nu het klaar is kan ik alleen maar zeggen dat het er prima uitziet. Het is een mooi voorbeeld hoe je door bestaande woningen aandacht te geven er weer voor zorgt dat je er jaren met plezier woont”, aldus Horn. “Want niet alleen nieuwbouw is belangrijk, ook zorgen voor bestaande woningen en wijken aandacht krijgen.”

Van Ymere kregen alle huurders een tuinbon cadeau waarmee ze hun balkon, tuin of huiskamer kunnen opfleuren met bloemen of planten.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp