Ymere opnieuw uitgeroepen tot beste MBO-leerbedrijf

maandag 23 juli 2018

Techniek student Zeno Visser doet praktijkervaring op via YmereAMSTERDAM – Woningcorporatie Ymere is opnieuw uitgeroepen tot het beste MBO-leerbedrijf 2018 in Noord-Holland. Volgens de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is de opleiding van leerlingen en studenten in de techniek- en bouwsector een schoolvoorbeeld voor de branche.

Naast de opleiding voor toekomstige servicemonteurs, verzorgt Ymere Service ook stages op VMBO en MBO niveau. Jaarlijks wordt er 6.000 uur besteed aan het opleiden van jongeren. Om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek neemt Ymere Service deel aan de open dagen op de VMBO scholen. Door praktische workshops te geven over installatie-elektro-bouwtechnieken kan de leerling zelf ervaren hoe het is om bijvoorbeeld kranen te repareren, een deur of schakelaars te vervangen. Met deze inzet kan de doorstroming naar een technische opleiding worden verhoogd.

Ymere Service leidt jaarlijks tientallen mbo-studenten op in Amsterdam en andere locaties waar de woningcorporatie actief is zoals Haarlem, Almere, Weesp en Haarlemmermeer. Ymere is al 11 jaar actief in het praktisch opleiden van techniek-leerlingen.

Toekomst
Volgens Ron Scholte, manager planning, techniek en opleiding bij Ymere, zijn deze investeringen hard nodig om de branche te voorzien van goed gekwalificeerde medewerkers om reparatieverzoeken naar tevredenheid te kunnen oplossen. “Investeringen in toekomstige collega’s is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat onze huurders ook in de toekomst vakbekwame servicemonteurs over de vloer krijgen”, aldus Scholte.

Uitgeroepen worden tot het beste leerbedrijf 2018 in Noord-Holland in de techniek- en bouwsector is een grote blijk van erkenning. Ron Scholte is dan ook gepast trots. “Zeker als je weet dat er ruim 4.800 bedrijven actief zijn in onze sector. De concurrentie is dus groot.”
Het besteden van veel aandacht en persoonlijke begeleiden zijn kernwaarden voor Ymere als het gaat om het praktisch opleiden van jongeren. Zo heeft de corporatie in Amsterdam een speciale instructieruimte waar techniekstudenten kennis maken met de meest voorkomende reparaties waar servicemonteurs bij een huisbezoek mee te maken krijgen. Zo kunnen de studenten sleutelen aan allerhande elektrische installaties, water- en sanitair. Ze gaan daarna goed voorbereid aan de slag.”

Op 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het MBO. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp