Hélène Pragt treedt toe tot statutaire directie woningcorporatie Ymere

dinsdag 18 september 2018

Hélène Pragt (51) wordt per 1 november benoemd tot lid van de statutaire directie van Ymere.AMSTERDAM – Hélène Pragt (51) wordt per 1 november benoemd tot lid van de statutaire directie van Ymere. Ze is daarmee de nieuwe financieel bestuurder van de woningcorporatie. Ze volgt Ber Bosveld op die ruim achttien jaar werkzaam was voor Ymere.

De Raad van Commissarissen van Ymere maakte de benoeming vandaag bekend. Pragt werkt sinds mei 2018 bij de woningcorporatie als directeur finance en reporting. RvC-voorzitter Guido van Woerkom: “We hebben Hélène in korte tijd leren kennen als een plezierige en zeer ervaren collega die de volkshuisvesting goed begrijpt. In combinatie met haar vastgoedachtergrond en financiële kennis is dat een grote aanwinst voor Ymere en voor al onze huurders.”

Pragt wordt verantwoordelijk voor de financiën, vastgoedbeheer en ICT. Daarbij gaat ze een belangrijke bijdrage leveren aan de digitale ontwikkelingen en innovatie en daarmee aan het verder optimaliseren van de dienstverlening aan huurders van Ymere.

Hélène Pragt heeft ruime ervaring als financieel directeur in de zakelijke dienstverlening en de vastgoedbranche. De afgelopen jaren is ze onder meer werkzaam geweest bij Vesteda, TMF Netherlands, Achmea en Unibail Rodamco. Daarnaast was Pragt 6 jaar lid van de Raad van Commissarissen bij woningcorporatie De Alliantie en in die functie ook voorzitter van de Auditcommissie.

Het vertrek van Ber Bosveld is gebaseerd op persoonlijke overwegingen: hij wil meer tijd hebben voor zijn privéleven. Bosveld gaat zijn kennis en ervaring de komende jaren inzetten bij maatschappelijke organisaties als toezichthouder of adviseur.

Hélène Pragt vormt straks samen met voorzitter Karin Laglas de statutaire directie. De directieraad bestaat verder uit Eric van Kaam, Dory Louwerens, Viviane Regout en Linda Sas.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp