Bewoners Haarlemse Bisschop Callierstraat vieren afronding werkzaamheden woningen

maandag 1 oktober 2018

HAARLEM – Afgelopen zaterdagmiddag. Het was gezellig in de gemeenschappelijk tuin van de 50 sociale huurwoningen in de Bisschop Callierstraat, Jos Cuyperstraat en Jan Stuytstraat. Onder het genot van vers gemaakte pizza vierden de bewoners, samen met woningcorporatie Ymere, de oplevering van hun opgeknapte woningen.

Bewoners Bisschop Callierstraat vieren oplevering opgeknapte woningen

In april van dit jaar begon co-maker ERA Contour met de werkzaamheden aan de woningen. De werkzaamheden waren in de 1,5 jaar daarvoor goed voorbereid door Ymere en de bewonerscommissie. De bewonerscommissie heeft actief meegedacht over welke werkzaamheden zouden worden uitgevoerd, en werden daarom deze middag in het zonnetje gezet.

Procesmanager Marieke Geljon: "Een goede samenwerking met de bewonerscommissie vinden wij heel belangrijk. Zo betrek je de bewoners niet alleen vanaf het begin bij het project, maar creëer je ook draagvlak voor de werkzaamheden die je wilt uitvoeren. Je kunt als woningcorporatie nog zulke mooie plannen hebben, maar de bewoners kennen hun huis het allerbeste en hebben daarom echt een meerwaarde in de uitwerking van het plan."

In ruim vier maanden zijn de vijftig woningen in fasen opgeknapt. De daken en de spouwmuren van de woningen zijn geïsoleerd. De woningen hebben een nieuwe raamindeling gekregen met isolatieglas en houten kozijnen. Daarnaast hebben alle woningen een individuele cv-ketel en mechanische ventilatie gekregen en zijn de radiatoren en leidingen vervangen. Ze hebben een nieuwe voor- en achterdeur gekregen en er is onderhoud aan de gevel uitgevoerd, zoals voegwerkherstel en schilderwerk.

Geljon: "Bij het opknappen van de gevels hebben we elementen uit de jaren '50 gebruikt, de periode waarin de woningen gebouwd zijn. Zo hebben we gekozen voor houten kozijnen en een kleurstelling die past bij woningen uit deze tijd. Het gevelontwerp komt van Her Architecten. Het resultaat mag er zijn, vind ik!"

Bewoners Bisschop Callierstraat vieren oplevering opgeknapte woningen

De woningen zijn opgeknapt in bewoonde staat. Heel pittig voor de bewoners die toch zo'n twee a drie weken midden in een verbouwing moesten wonen. Een bewoner zegt hierover: "Het was een typische ervaring. In een korte tijd is er heel veel gedaan. Ik ben erg blij met het eindresultaat, maar ingrijpend was het zeker!


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp