Ymere beëindigt samenwerking met huurdersvereniging De Vechtstroom

woensdag 10 oktober 2018

WEESP – Woningcorporatie Ymere beëindigt de samenwerking met huurdersvereniging De Vechtstroom voor Weesp en Gooise Meren. Het besluit komt niet als verrassing. Ymere heeft al eerder aangegeven vanaf 2019 met één huurdersorganisatie te willen werken voor deze regio.

Het is de twee huurdersorganisaties door verschillende factoren niet gelukt te fuseren. “Verdeeldheid is niet in het belang van huurders. Samen met andere factoren leidt dat tot een onwerkbare situatie voor alle partijen. Na een zorgvuldige afweging is dat voor ons reden om de samenwerking met één van de twee huurdersorganisaties te beëindigen”, aldus regiomanager Kim Ronner van Ymere.

Huurdersverenigingen De Vechtstroom en WMM zitten namens huurders van Ymere aan tafel als er bijvoorbeeld afspraken worden gemaakt met de gemeente over alles wat met huren te maken heeft. In iedere regio waar Ymere actief is, is er één huurdersvereniging. In Weesp en Gooise Meren zijn dat er twee.

“Het is natuurlijk verre van efficiënt en praktisch om met twee organisaties afspraken te maken die dezelfde belangen behartigen van dezelfde groep huurders”, legt Ronner uit. “Ymere heeft aangegeven daarom vanaf 2019 met één gesprekspartner aan tafel te willen zitten. We hebben hen gevraagd te onderzoeken of een fusie mogelijk is.”

Keuze
Omdat een fusie tussen beide huurdersverenigingen verder weg lijkt dan ooit, maakt woningcorporatie Ymere nu de keuze om verder te gaan met WMM. “Wij maken de keuze omdat WMM en De Vechtstroom dat zelf niet doen. We hebben geen vertrouwen meer in een constructieve toekomst met De Vechtstroom”, aldus Ronner. De samenwerking met De Vechtstroom verloopt volgens de corporatie al enige tijd moeizaam. Zo worden gemaakte afspraken niet altijd nagekomen of plotseling herzien. Daarnaast is volgens Ymere De Vechtstroom bestuurlijk relatief klein en daardoor kwetsbaar.

Ymere benadrukt dat een kritische houding van De Vechtstroom geen reden is de samenwerking te beëindigen. Ronner: “Een kritische houding van een huurdersorganisatie vinden we prettig. Het houdt ons als organisatie scherp. En laat ons nadenken over waarom we iets doen en hoe we dat doen. Of waarom juist niet. Met als gezamenlijk doel er voor te zorgen dat onze huurders prettig wonen.”

De Vechtstroom is vandaag geïnformeerd over het beëindigen van de samenwerking.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp