Medisch Centrum Halfweg krijgt sleutel van nieuw onderkomen

dinsdag 16 oktober 2018

HALFWEG – De gebruikers van Medisch Centrum Halfweg kregen gisteren de sleutel van hun nieuwe praktijk uit handen van Viviane Regout, directeur portefeuillevernieuwing van Ymere en wethouder Raymond van Haeften. Een bijzonder moment, want ze hebben er lang op moeten wachten. Regout: “Het voelt echt goed om de sleutel te overhandigen aan de huisartsen- en fysiopraktijk. Ze verdienen een compliment voor hun geduld en doorzettingsvermogen!”

Medisch Centrum Halfweg maakt deel uit van het sloop/nieuwbouw project Mientekade. In 2005 al, besloot woningcorporatie Ymere dat de seniorenwoningen aan de Mientekade plaats zouden maken voor nieuwbouw. De woningen waren niet meer van deze tijd en aan vernieuwing toe. Het duurde echter tot 2017 voordat Ymere met de werkzaamheden kon beginnen. Onder andere een dijk en de financiële crisis gooiden roet in het eten. Ook waren enkele omwonenden niet blij met de plannen. Dit alles zorgde voor flinke vertraging.

Wensen van bewoners
Ymere schakelde architect Hans Wagner in voor het ontwerp. Bij zijn ontwerp heeft hij de wensen van de bewoners meegenomen. Zo hebben de woningen een buitenruimte met uitzicht op de polder. In Medisch Centrum Halfweg komen een huisarts- en fysiopraktijk. Zowel de huisarts als de fysiotherapeut werken al jaren in Halfweg en zijn bekenden in het dorp.

Betaalbare woningen in Metropoolregio Amsterdam
De nieuwbouw wordt in twee fasen gerealiseerd. De eerste fase, met dertig sociale huurappartementen, zeven koopwoningen en het gezondheidscentrum is nu bijna klaar. De eerste bewoners hebben de sleutels van hun woning gekregen, het gezondheidscentrum volgde deze maandag. Binnenkort zijn de laatste achttien sociale huurwoningen en de koopappartementen aan de beurt.

Volgens Ymere-regiomanager Gerrie Blok is in Haarlemmerliede-Spaarnwoude al jaren een grote behoefte aan seniorenwoningen. "Bewoners willen graag zelfstandig blijven wonen, en in hun eigen gemeente. Wij vinden het belangrijk om betaalbare woningen toe te voegen voor mensen met een bescheiden inkomen. Zeker in de Metropoolregio Amsterdam, waar de druk op de woningbouw hoog is. Het is daarom van groot belang dat deze woningen zijn gerealiseerd. Ook het Medisch Centrum Halfweg is een prachtige aanvulling en aanwinst voor alle bewoners in deze buurt.”

Nog meer nieuwe sociale huurwoningen
Naast de sleuteloverdracht werd vandaag de overeenkomst getekend voor de bouw van de tweede fase van de nieuwbouw met veertien sociale huurappartementen en achttien vrije sector woningen. Planning is dat deze woningen eind volgend jaar klaar zijn. De sloop van de woningen waar de tweede fase gepland is, is inmiddels gestart. De aannemer De Nijs start dit najaar met bouwen.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp