Oude seniorenwoningen Vijfhuizen gesloopt voor betaalbare nieuwbouw

vrijdag 9 november 2018

VIJFHUIZEN – Woningcorporatie Ymere is gestart met de sloop van 20 oude seniorenwoningen aan de Groeneweg – Woudweg in Vijfhuizen. Op de plek worden 35 betaalbare en zeer duurzame sociale huurappartementen voor 1-2 persoons huishoudens gebouwd.

Afgelopen week zette de grijper van een grote graafmachine zijn tanden in de eerste woning. De huizen worden zorgvuldig ontmanteld, de verschillende materialen zoals steen, metaal, hout en dakbedekking gescheiden afgevoerd voor verdere verwerking. De sloopwerkzaamheden duren tot half december.

Twintig seniorenwoningen worden gesloopt

Vorige maand zijn de woningen, die aan het einde van hun levensduur waren, voorbereid op de sloop. "We controleren dan of er bijvoorbeeld asbest tijdens de bouw is gebruikt. Hoewel nu niet meer toegestaan, was het vroeger een veelgebruikt bouwmateriaal. Komen we het tegen, dan is het inmiddels professioneel verwijderd", weet regiomanager Remco Pols. Tijdens de voorbereidingen zijn de huizen ook afgesloten van het gas, water en elektriciteit.

Veel interesse voor nieuwbouw

In het nieuwe jaar is Ymere voornemens te starten met de nieuwbouw, afhankelijk van de procedures. "In de plaats van de 20 seniorenwoningen komen 35 betaalbare en zeer duurzame sociale huurappartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens terug. Volledig zelfvoorzienende levensloopbestendige appartementen waar grote behoefte aan is in Vijfhuizen", weet Pols. "Al meer dan 100 geïnteresseerden hebben bij ons aangegeven dat ze er graag willen wonen."

Twintig seniorenwoningen worden gesloopt

Zorgvuldig onderzoek

Het nieuwbouwplan werd door omwonenden met weinig enthousiasme ontvangen. Het ontwerp stuitte op bezwaren: bewoners vonden het 'niet mooi' en 'te groot'. Ze kwamen met een alternatief plan.

Na een zorgvuldig onderzoek heeft Ymere er vorige maand voor gekozen om door te gaan met haar eigen nieuwbouwplan.

Op korte termijn gaat Ymere de omgevingsvergunning aanvragen voor haar bouwplan. Ymere blijft graag met de omwonenden en de gemeente in gesprek over de invulling van het toekomstige openbaar gebied rond het nieuwbouwplan.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp