Ymere bouwt 40 nieuwe betaalbare appartementen in Almere Haven

donderdag 13 december 2018

ALMERE HAVEN – Woningcorporatie Ymere bouwt 40 nieuwe betaalbare sociale huurwoningen in de Wierden. De appartementen zijn extra geschikt voor senioren. Aan dit type woning is grote behoefte in deze wijk. Viviane Regout, directeur portefeuillevernieuwing van Ymere, en wethouder Loes Ypma (Wonen) gaven het officiële startsein voor de bouw. De woningen worden naar verwachting eind 2019 opgeleverd.

De bouw van het nieuwe appartementencomplex Kimwierde maakt onderdeel uit van een groter plan om de wijk de Wierden een nieuwe impuls te geven. Recent heeft Ymere in deze buurt circa 600 woningen opgeknapt. Samen met de plannen van de gemeente om de openbare ruimte te verbeteren, maakt dit de wijk de Wierden klaar voor de toekomst.

Grote behoefte aan appartementen

Ymere heeft bij de ontwikkeling en het verder uitwerken van de nieuwbouwplannen goed gekeken naar de behoefte van de bewoners en de wijk. "Er wonen nu opvallend veel senioren in grotere eengezinswoningen de wijk. Die willen graag verhuizen naar een gelijkvloerse woning in de buurt. Dichtbij hun vrienden, familie of kennissen. Nu is dat lastig", legt Viviane Regout uit. "Er zijn veel eengezinswoningen en weinig geschikte kleinere appartementen waar ze graag willen wonen. Met de nieuwbouw komen we aan die wens tegemoet."

Om te zorgen dat Havenaren waaronder senioren in de wijk kunnen blijven wonen waar ze zich thuis voelen zijn er met de gemeente, woningcorporaties en huurders voorrangs- en verhuisregelingen afgesproken. Senioren die al in Almere Haven wonen en staan ingeschreven bij Woningnet kunnen met voorrang een appartement krijgen in Kimwierde. Regout: "Bijkomend voordeel is dat door deze verhuizingen eengezinswoningen weer vrijkomen voor gezinnen. Zo kunnen we in één keer meerdere huurders blij maken en aan een passende woning helpen.''

Door de bouw van de 40 sociale huurappartementen biedt Ymere niet alleen nieuwe woningen aan, maar komt er ook meer variatie en vernieuwing in de wijk. "Daar wordt de hele wijk beter van", aldus Regout.

Fantastische plek

De appartementen hebben een woonoppervlak tussen de 65 en 77 vierkante meter. Alle woningen hebben een balkon of terras plus een berging op de begane grond. Omdat er een lift is, zijn deze woningen ook geschikt voor senioren. De woningen worden gebouwd door onze co-maker Thunnissen.

De ligging is perfect: midden in het groen, aan het Gooimeer, vlakbij het centrum van Almere-Haven met winkels, lunchrooms en restaurantjes. Naar verwachting krijgen de eerste bewoners eind 2019 de sleutel van hun nieuwe huis.

Lees meer over wonen in Kimwierde

 


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp