Meer wooncomfort voor bewoners Hoornbladplantsoen in Lisserbroek

donderdag 20 december 2018

LISSERBROEK – Verhoging van het wooncomfort, betere isolatie, meer ventilatiemogelijkheden en tevreden bewoners. Dat is het resultaat van een klein maar ingrijpend verbeterproject van 34 sociale huurwoningen aan het Hoornbladplantsoen en omgeving in Lisserbroek. Samen met de bewoners vierde woningcorporatie Ymere de afronding van het project.

Feestelijke afronding van verbeterwerkzaamheden van huurwoningen in LisserbroekDe eengezinswoningen, gebouwd in 1968, waren volgens regiomanager Remco Pols toe aan een goede opknapbeurt. “Uitgangspunt bij dit soort werkzaamheden is voor ons altijd dat we het wooncomfort van bewoners willen verhogen en het energieverbruik willen verlagen. Zo hebben we naast het na-isoleren van de spouwmuren ook alle ramen vervangen door HR++ dubbelglas. Dat merk je als bewoner direct”, weet Pols.

Daarnaast zijn alle buitendeuren vervangen, is er onderhoud gepleegd aan de kozijnen, het metselwerk.

Wensen

Afhankelijk van de wensen van bewoners is er ook mechanische ventilatie aangebracht en zijn zolders geïsoleerd. Daarbij heeft Ymere goed geluisterd naar de vaak oudere bewoners. “Omdat niet iedereen daar behoefte aan had, hebben we deze werkzaamheden niet in iedere woning uitgevoerd”, aldus Pols.

Regiomanager Pols prijst de wijze waarop bewoners met de grote verbouwing zijn omgegaan. Niet alles ging namelijk van een leien dakje. “We zijn halverwege overgestapt van aannemer. Dat leidde tot vertraging. Maar de bewoners hebben dat heel goed opgepakt. Daar wil ik ze nogmaals voor bedanken”, aldus Pols.

Samen met een groot aantal bewoners vierde Pols dinsdagmiddag met een buurtfeestje de afronding het onderhoudsproject en hief met hen het glas op een comfortabel huis. Pols: “Klus geklaard.”


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp