Gala Veldhoen nieuw lid Raad van Commissarissen

dinsdag 19 maart 2019

Gala Veldhoen: een betrokken maar onafhankelijke, adviserende toezichthouder met een frisse blik.AMSTERDAM - Gala Veldhoen (48) is sinds deze maand toegetreden tot de Raad van Commissarissen (RvC) van Ymere. In het dagelijks leven is ze rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht.

Na haar studie rechten ging Veldhoen aan de slag als beleids- en onderzoeksmedewerker bij het Europees Parlement in Brussel. Ze werkte daarna als advocaat in Amsterdam, waarna ze in 2007 de overstap maakte naar de rechterlijke macht.

Vanwege haar brede maatschappelijke interesses bekleedt Veldhoen nog diverse nevenfuncties. Zo is ze lid van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en lid van de ledenraad van de Rabobank in Amsterdam. Ook is ze kandidaat-lid namens GroenLinks voor de Eerste Kamer. Voorheen was Veldhoen onder andere voorzitter van de Reclame Code Commissie en lid van de Raad van Commissarissen van Theater Carré.

Veldhoen is op voordracht van de huurdersvereniging SHY toegetreden tot de Raad van Commissarissen. Toezichthouder bij Ymere omschrijft ze zelf als ‘een uitdagende positie’. “Ik ben geboren in hartje Jordaan, woon nog altijd in de binnenstad van Amsterdam en zie iedere dag met eigen ogen hoe groot de druk op de woningmarkt is. Ik vind het belangrijk dat de stad toegankelijk en betaalbaar blijft voor iedereen. Ymere speelt daarin een belangrijke rol.”

Hoewel Veldhoen zelf geen huurder is van Ymere, kent ze onze organisatie goed. “Mijn moeder huurt haar huis van Ymere. Ze is al wat ouder, dus regel ik sommige zaken voor haar. Bijvoorbeeld als er iets stuk gaat en het gerepareerd moet worden”, vertelt Veldhoen. “Ik heb alleen maar positieve ervaringen met Ymere. De service is goed, afspraken worden nagekomen. Als je een tijdstip afspreekt, dan zijn ze er ook. Dat vind ik waardevol.” Desondanks blijft Veldhoen kritisch. “Ook Ymere staat onder druk door de krapte op de woningmarkt. Hoe gaat de organisatie hier mee om?”

Op basis van haar kennis en ervaring wil Veldhoen met betrokkenheid invulling geven aan haar rol als commissaris bij Ymere: een betrokken maar onafhankelijke, adviserende toezichthouder met een frisse blik.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp