Verlenging KWH-label voor Ymere

woensdag 3 april 2019

AMSTERDAM – Woningcorporatie Ymere heeft ook in 2018 een goede waardering gekregen van huurders voor haar dienstverlening. Huurders zijn zo tevreden dat het onafhankelijke Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) Ymere het KWH-label toekent en verlengt tot 2021.

Woningcorporaties krijgen alleen het KWH-label als huurders tevreden zijn over de dienstverlening. Dat wordt jaarlijks gemeten op basis van onafhankelijk, objectief en betrouwbaar onderzoek. De uitkomsten geven veel inzicht over hoe huurders over Ymere denken en hoe ze de dienstverlening ervaren.

KWH-labelHet KWH beoordeelt de dienstverlening op 7 verschillende onderdelen: onderhoud, woningverbetering, het zoeken en vinden van een woning, betrekken en verlaten van een woning, het uitvoeren van reparaties en contact en informatie. Een onafhankelijke commissie van het KWH controleert of de uitkomsten van het onderzoek objectief en betrouwbaar zijn. Voor al deze onderdelen kreeg Ymere en 7 en hoger; voor de uitvoering van reparaties gaven de huurders ons zelfs een 8.

“Een KWH-label is meer dan alleen een sticker op de voordeur. Het geeft aan dat je voldoet aan een bepaalde professionele kwaliteitsstandaard. Dat is goed voor onze huurders”, zegt Linda Sas, directeur concernzaken van Ymere. Bijkomend voordeel voor Ymere is dat de uitkomsten van het onderzoek ertoe leidt dat de dienstverlening nog verder kan worden verbeterd. Sas: “Hoe huurders denken over en onze dienstverlening ervaren is goed om te weten. We leren ervan. En kunnen onszelf daardoor verbeteren. En dat leidt uiteindelijk tot nog meer tevreden huurders.

Van alle 340 woningcorporaties in Nederland hebben 112 een KWH-label.


Newsalert

Meld u aan voor de newsalert en ontvang bij nieuwe artikelen een melding in uw mailbox.


Deel deze pagina

Plaats op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel op WhatsApp